Emekli Maaşları Ne Zaman Yatıyor?2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

Emekli Maaşları Ne Zaman Yatıyor?2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

Birçok kişinin merakla beklediği emekli maaşları ve bayram ikramiyesi ne kadar yatacak? Zam oranı ne kadar? Hangi tarihte yatıyor? İşte haberin detayları…

Haziran ayı emekli maaşları ve bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli vatandaşların merakla beklediği emekli maaşları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde 16 milyon emekliye ödeme yapılacağını açıklamıştı. Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ile birlikte ne zaman ödeme yapılacağı merakla bekleniyor.

“Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri kurban bayramı öncesinde ödenecek”

Kabine Toplantısından hemen sonra gündeme gelen emekli maaşları ve bayram ikramiyesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaparak “Emeklilerimizin maaşlarını ve ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz.” dedi. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Asgari ücret komisyonu çalışmalarına başlıyor. Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.” açıklamasını yapmıştı. Emekli vatandaşlar ise merakla beklemeye başladı.

2023 Haziran Ayı Emekli İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada Kurban Bayramı sebebiyle SSK ve Bağ-kur emeklilerine bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz Ramazan Bayramında ise emeklilere 2000 TL ikramiye yatırılmıştı. Bu Kurban Bayramı için de herhangi bir karar alınmaması durumunda 2000 TL yatırılacağı bekleniyor. İkramiyelere zamla ilgili henüz hiçbir açıklama yapılmadı.

Emekli Maaşları Tahsis Numarasının Son Hanesine Göre Yatırılıyor!

Bayram ikramiyeleri SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığında ayrı tarihlerde yatırılıyor. Emekli maaşları yatırılırken tahsis numarası dikkate alınıyor. Tahsis numarasının son hanesine göre yatırılan emekli maaşlarında Bağ-Kur’dan emekli olanlar için son rakamı olarak belirlenmiş durumda. Bağ-Kur’luların son rakamı 9,7 ve 5 rakamı ile bitenler her ayın 25’inde maaşlarını alıyor. Son rakamı 3 ve 1 olanlar ise 26’sında alıyor. 8,6 ve 4 olanlar her ayın 27’sinde alırken 2 ve 0 olanlar da 28’inde ödeme alıyor.

SSK’lılar için ödeme yapılan emekli maaşlarında son tahsis numarası şu şekilde sıralanıyor;

7 olanlar ayın 18’inde,

5 olanlar ayın 19’unda,

3 olanlar ayın 20’sinde,

1 olanlar ayın 21’inde,

8 olanlar ayın 22’sinde,

6 olanlar ayın 23’ünde,

4 olanlar ayın 24’ünde,

2 olanlar ayın 25’inde

0 olanlar ise her ayın 26’sında emekli maaşı ödemelerini alırlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler