Emekli Maaş Zammı ve Ödeme Tarihleri 2023: Zam Farkları ve Yeni Müjde

Emekli Maaş Zammı ve Ödeme Tarihleri 2023: Zam Farkları ve Yeni Müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2023 emekli maaş zammı detayları ve SSK, BAĞKUR ve memur emeklilerine yapılan zam oranları ile refah payı eklemesi. İşte detaylar...

2023 yılında emekli maaşlarına yapılan zam oranları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanarak emekliler arasında büyük merak uyandırdı. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur emeklilerine %19,77, memur emeklilerine ise %17,55 oranında zam yapılacağı duyuruldu. Bununla birlikte, tüm emeklilere refah payının eklenmesiyle beraber %25 oranında bir zam uygulanacağı belirtildi. Peki, bu zam farkları ve artışlar ne zaman ödenecek? İşte, 2023 zamlı emekli maaş ödeme tarihleri ve detayları.

2023 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI VE ÖDEME TARİHLERİ

Emeklilere yapılan zam oranları Temmuz 2023 itibariyle yansıtılacak ve SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşları %25 zamlı olarak ödenecek. Zam sonrası oluşacak maaş farkları, normal maaş ödeme tarihlerinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

SSK ve Bağkur Emeklileri İçin Maaş Ödeme Tarihleri

SSK ve BağKur emeklileri, zamlı maaşlarını 17 Temmuz itibariyle hesaplarında görebilecekler. Bu tarihte, zam farkları eklenmiş olarak emekli maaşları ödenecek.

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLERİ İÇİN ZAM FARKLARININ ÖDEME TARİHLERİ

Emekli Sandığı emeklilerinin zam farkları konusundaki çalışmalar devam etmekte olup, tahminlere göre 23-24 Temmuz tarihlerinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Emekli Sandığı emeklileri de, bu tarihlerde zamlı maaşlarını alabilecekler.

2023 YILINDA YAPILACAK EKSTRA ZAM MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonunda emeklilere ekstra bir zam daha yapılacağını müjdeleyerek emeklilerin yüzünü güldürdü. Ancak henüz bu zam oranı netleşmemiştir. Emekliler, gelecek zam oranı ve ödeme tarihleri hakkında dikkatle bilgi beklemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler