Emekli Bayram İkramiyeleri İçin İki Formül Üzerinde Duruluyor!

Emekli Bayram İkramiyeleri İçin İki Formül Üzerinde Duruluyor!

Emeklilere verilen bayram ikramiyelerine zam yapılması bekleniyor. İki formül üzerinde duruluyor: Birincisi yüzde 49,25 oranında artış, ikincisi sabit 5 bin lira. Meclis'e Mart ayında sunulması planlanıyor.

Emeklilerin maaşlarındaki artışın ardından, nisan ve haziran aylarındaki ikramiyeler için zam çalışmaları da netlik kazanıyor. İkinci formülde, emeklilere "Cumhuriyetin 100. Yılı" dolayısıyla verilen 5 bin lira rakamı öne çıkıyor. Bu durumda emeklilerin toplam ikramiye ödemeleri yeni taban maaş olan 10 bin liraya kadar çıkabilir. İşte detaylar...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

2024 yılında emeklilere verilen bayram ikramiyeleri için yapılacak zammın belirlenmesi için çalışmalar hız kazandı. İki farklı formül öne çıkıyor: Birincisi, refah payı dahil yüzde 49,25 oranında bir artış öngörüyor ve ikramiye 3 bin liraya yükselecek. İkinci formül ise 5 bin lira sabit rakam üzerinden düşünülüyor, böylece emekliler 10 bin liraya kadar ikramiye alabilirler. 

İKRAMİYE DÜZENLEMESİ MECLİS'E NE ZAMAN SUNULACAK?

Emekli ikramiyesi düzenlemesi Mart ayında Meclis'e gelip yasalaşması bekleniyor. Ardından nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde ödemelerin yapılması planlanıyor. Bu süreçte yıllık enflasyon rakamlarının da dikkate alınabileceği konuşuluyor.

BAKAN IŞIKHAN: "EMEKLİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hükümetin emeklileri desteklemeye hazır olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı ve hükümetin emeklilerin yanında olduğunu vurgulayan Işıkhan, gerekli çalışmaların kısa sürede başlayabileceğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

"Emeklilerimize bir seferlik 5 bin lira destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanı'mız da bizler de her zaman emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanı'mızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Bu çerçevede, çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler