Demre Ziraat Odası'na 10 Dekar Arazi Tahsisi

Demre Ziraat Odası'na 10 Dekar Arazi Tahsisi

Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne başvurarak, Demre'ye 10 dekar arazi tahsis etti.

DEMRE Ziraat Odası'na Hazine tarafından 10 dekar arazi tahsisi yapıldı.

Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne başvurarak, Demre'ye bağlı Gürses Mahallesi'nde bulunan Hazineye ait 10 dekar arazinin fidanlık ve mesire alanı kurulması için ücretsiz tahsisini istedi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, başvuruyu olumlu bularak Gürses Mahallesi'ndeki biri 4 dekar, biri 6 dekar iki parça arazinin 30 yıllığına ücretsiz olarak Demre Ziraat Odası'na tahsisine karar verdi.

Tahsis işlemi Kaymakam Onur Şatıroğlu ile İbrahim Oğuz arasındaki imza töreniyle resmiyet kazandı. Demre Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı imza töreninde konuşan İbrahim Oğuz, "Bu arazinin odamıza tahsisine izin veren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, Milli Emlak Genel Müdürü Suat Şimşek'e, bu süreçte bize her türlü desteği veren Kaymakamımız Onur Şatıroğlu'na, odamız adına çok teşekkür ediyorum. Bir proje hazırlayacağız. Bu proje ile BAKA'ya başvurarak, 6 dönümlük alanda meyve fidanı üretme istasyonu kurmak istiyoruz. Bu istasyonda başta avokado olmak üzere tropikal meyve fidanları, zeytin, keçi boynuzu, narenciye fidanı üreterek, ilçemizde gelir getirici meyveciliği geliştirmek istiyoruz. 4 dekarlık alanda bir mesire alanı ve bölgede üretilen yöresel ürünlerin satılacağı standlar oluşturacağız. Piknik alanı yapılacak araziyi kendimiz yaşama geçireceğiz. İki araziyi de kısa sürede temizleyerek, proje çalışmasına başlayacağız" diye konuştu.

 

Demre Ziraat Odası'na 10 Dekar Arazi Tahsisi

Demre Ziraat Odası'na 10 Dekar Arazi Tahsisi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler