Cumhuriyet Caddesi Ağaçlandırıldı

Cumhuriyet Caddesi Ağaçlandırıldı

ANTALYA'nın Demre ilçesi merkezinde D-400 karayolunun şehir içi geçişişindeki Gökyazı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Demre Belediyesi ekipleri tarafından başlatılan çalışma ile ağaçlandırıldı.

Demre Belediyesi tarafından D-400 karayolunun şehir içi geçişi olan Cumhuriyet Caddesi ile yan yol arasında kalan refüjlerin ağaçlandırılması için çalışma başlatıldı. Caddenin yan yolu önce sıcak asfalt ile kaplandı. Yan yol ile ana cadde arasında refüjler oluşturuldu ve toprakla dolduruldu. Ardından yaklaşık 1 kilometrelik yoldaki refüjlere zeytin, turunç, zakkum ve ruellia olmak üzere 100'e yakın ağaç dikilerek, damlama sulama sistemi kuruldu.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "İlçemizin ana caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi'ni yaptığımız ağaçlandırma çalışması ve yapacağımız çiçeklendirme ile rengarenk hale getiriyoruz. Yeşil bir kuşak oluşturuyoruz. Kısa bir süre içinde cadde farklı bir görünüme kavuşacak. Ayrıca birkaç yıl içinde Akdeniz'e özgü turunç ağaçlarımız meyve verecek. Vatandaşlarımız turunç ağaçlarımızın meyvelerini toplayarak, turunç reçeli yapacak" dedi.

Cumhuriyet Caddesi Ağaçlandırıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler