Cumhurbaşkanı Yardımcısı Konuştu Finansal İstikrar Sağlanacak Sorun Yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Konuştu Finansal İstikrar Sağlanacak Sorun Yok

Elazığ ve Malatya merkezli yaşanan depremlerin ardından Türkiye'nin önde gelen iş dünyası temsilcileri Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen İş Dünyası Temsilcileri ile İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi.

Elazığ ve Malatya merkezli yaşanan depremlerin ardından Türkiye'nin önde gelen iş dünyası temsilcileri Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen İş Dünyası Temsilcileri ile İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda ülkenin ekonomik yapısını güçlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Yılmaz iş dünyası temsilcileriyle birlikte Türkiye'nin ekonomik ve sosyal alanda izleyeceği politikaları belirlemek için bir araya geldiklerini ifade etti. İş dünyasının Türkiye'nin ekonomik reformlarını destekleyen ve fikir birliği içinde güçlendiren önemli bir paydaş olduğunu belirten Yılmaz Orta Vadeli Program OVP öncesinde iş dünyasının görüşlerine başvurmanın faydalı olduğunu dile getirdi.


KÜRESEL SIKINTIDAN ETKİLENİYORUZ


Yılmaz küresel sıkıntıların ve depremin neden olduğu zorlu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılına daha güçlü bir şekilde ilerlemek için tüm üretim imkânlarını harekete geçirdiklerini ve bu süreçte iş dünyasının katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Toplantıda, Türkiye'nin ekonomik performansı ve büyüme rakamları da değerlendirildi. Yılmaz Türkiye ekonomisinin 2022'de yüzde 5,6 büyüdüğünü ve depremin etkilerine rağmen 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4'lük bir büyüme kaydettiğini ifade etti. makine ve teçhizat yatırımlarında sürekli bir artış gözlendiğini otomobil ve beyaz eşya satışlarının da olumlu bir ivme kazandığını belirtti.


HER SEKTÖR DEĞERLENDİRİLDİ


 Yılmaz Türkiye'nin ekonomik istikrarını ve finansal güveni koruma adına yapılan çalışmaları da vurguladı. Para ve maliye politikalarında alınan tedbirlerle ekonomik dengenin korunduğunu ve fiyat istikrarının sağlandığını belirterek, yatırım, istihdam üretim ve ihracat odaklı büyüme politikalarına önem verdiklerini dile getirdi. Gelecek dönem hedefleri arasında yatırım ortamının iyileştirilmesi, finansman imkânlarının artırılması ve yerli milli teknoloji yatırımlarına öncelik verilmesi yer alıyor. Türkiye'nin ekonomik performansının etkili bir şekilde izlenmesi ve yönetilmesi için yapısal reformların uygulanacağı vurgulandı.
Toplantıya katılan iş dünyası temsilcileri Dikkat Çekti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz iş dünyasının katkıları ve önerilerinin Türkiye'nin geleceğine güçlü bir şekilde hazırlanmak için önemli olduğunu belirterek işbirliğinin devam etmesini ve Türkiye'nin kalkınma hedeflerine ulaşmasında birlikte hareket etmeyi vurguladı. Toplantıya katılan iş dünyası temsilcileri Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik düşüncelerini paylaşırken Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun olarak iş dünyasının katkılarını artırma konusunda kararlılıklarını gösterdiler. Bu ve benzeri istişare toplantılarının gelecek dönemde de sürdürüleceği ve Türkiye'nin ekonomik başarısını pekiştirecek adımların atılacağı belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler