Çöpe atılmayan maskeler denizden çıktı

Çöpe atılmayan maskeler denizden çıktı

Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği yapıldı. Denizden çok sayıda plastik ve cam şişenin yanı sıra çöpe atılmayanmaskeler de çıkarıldı.

Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği yaptı. Denizden çok sayıda plastik ve cam şişe, demir parçası, kıyafet, maske ve sandal tonozu çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği kapsamında Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi, Lara'da kıyı temizliği yaptı. Etkinlik kapsamında Sahil Güvenlik, Çevre Mühendisleri Odası, Antalya Konyaaltı Sualtı Sporları Kulübü, Yunus Diving kulüpleri olmak üzere toplam 10 kişi Konyaaltı Sahili'nde dalış yaptı. Ekipler denizden çok sayıda plastik ve cam şişe, demir parçası, kıyafet, maske ve küçük sandal tonozu çıkarttı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Kurulu Başkanı Lokman Atasoy, deniz ve kıyıların korunmasının Antalya'nın en öncelikli konularından biri olduğunu aktardı. Atasoy, "Konyaaltı'nda deniz dibi, Lara'da kıyı temizliği yapılarak buradan çıkan atıklar sergilendi. Ziyaretçilerin bilinçli olması konusunda mesajlar verildi. Çevrenin doğanın korunmasının önemi vurgulandı. Denizlerimiz bize turizm, ekonomik olarak katkı sağlamaz. Aynı zamanda çevre ve sağlık açısından da büyük değer katar. Antalya'nın özellikle şehirle iç içe olan bu denizlerin temiz kalması, yoğunluğa rağmen gelecek nesillere aktarılması en büyük sorumluluğumuzdur" dedi.

Çöpe atılmayan maskeler denizden çıktı

Çöpe atılmayan maskeler denizden çıktı

Çöpe atılmayan maskeler denizden çıktı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler