Büyükşen Çifti Davasında Son Karar!

Büyükşen Çifti Davasında Son Karar!

Büyükşen çifti davasında son karar! Öldürülen Büyükşen çifti cinayetinde son durum belli oldu.

3 Eylül 2018 tarihinde Konya’nın Karatay ilçesi İsmil Mahallesinde, saat 22:00sıralarında kar maskeli bir kişinin eve girip emekli memur Metin Büyükşen ile Necla Büyükşen’e ateş ederek öldürmesi sonucu dava görülmeye devam edildi.

Necla ve Metin Büyükşen çiftinin 5. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın duruşmasında azmettirici Esra Taş, Abdullah Başdemir ve Ertuğrul Çelik ile birlikte Büyükşen çiftinin yakınları da katıldı.

BÜŞRA BÜYÜKŞEN: ŞİKAYETÇİYİM, EN AĞIR CEZAYI ALMALARINI İSTİYORUM!

Olayın geçtiği saatlerde azmettiriciler tarafından dipçik darbesi alan ve baygınlık geçirip ölü gibi yapan Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen’e söz verildi.

Büşra Büyükşen “İftiraya uğramanın ne demek olduğunu en iyi ben bilirim. Başımı yastığa huzurla koyuyorum. Şikayetçiyim, en ağır cezayı almalarını istiyorum” dedi.

Büyükşen çiftinin doktor oğlu Osman Büyükşen ise” Anne ve babamın mezarlarında huzurla uyumaları için size güvenim tam. Şikayetçiyim, en ağır cezayı almalarını istiyorum” dedi

Çiftin diğer oğlu Uğur Büyükşen ise şikayetçi olduğunu belirterek en ağır cezayı almalarını istedi.

ABDULLAH BAŞDEMİR: TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM!

Büyükşen cinayetinde sanıklardan Abdullah Başdemir, cinayetle hiçbir şekilde ilgisinin olmadığını vurguladı.”Cinayetle alakam olsa dedikleri gibi panikleyip karakola gitmezdim. Evliyim, çocuğum var. Benim yaptığım şey etik değil. Esra ile birlikte birkaç kızla birlikte olmuş olabilirim. Tanıklık eden Hatice yüzünden tutukluyum. Bir şüphe, bir şüpheli varsa o da ailedir. Ellerinde barut izi çıkıyor. Yakından uzaktan alakam yok. Tahliyemi talep ediyorum” diyerek belirtti.

Ertuğrul çelik ise ifadesinde “13 aydır tutukluyum. Bunları ömrümde bir kez dahi görmedim. Eşime, dostuma katilin kim olduğunu araştırtıyorum. Olayı kendi ailesi işliyor. Büyükşen ailesi ve iddia makamı bu suçu bizim üstümüze yıkmaya çalışıyor. Bu olayı yapanlar, bize bu suçu atanlar, benden beter olsun. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Büyükşen çiftinin kızları ise verdiği ifadede “ Biz suçsuzuz. Beraatimi talep ediyorum.” dedi.

SANIKLARA MÜEBBET HAPİS CEZASI!

Konya 5. Ağır Ceza mahkemesinde görülen duruşmada, Ertuğrul çelik ve azmettirdiği iddia edilen Esra Taş ve sevgilisi Abdullah Başdemir, Büyükşen çiftini öldürme suçu ile 2’şer kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aynı zamanda konut dokunulmazlığını ihlal etmek suçlarından da 4’er yıl hapis cezası aldı. Ertuğrul Çelik, saldırı sırasında Büşra Büyükşen’i yaraladığı için 9 ay hapis cezası daha alarak mahkum edildi. 

Sanıklara yardım ettiği öne sürülen Zekeriya Okşen ise delil yetersizliği ile beraat etti.

3.jpeg

4.jpeg

buyuksen-cifti-davasinda-son-karar.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler