Ben Bilirim Yarışma Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu

Ben Bilirim Yarışma Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu

Ben Bilirim Yarışma Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu; Ben Bilirim yarışma başvurusu yapmak için 360 TV internet sitesine girmek gerekir. Bu siteden başvuru kolayca yapılabilir.

Ben Bilirim yarışma başvurusu yapmak için 360 TV internet sitesine girmek gerekir. Bu siteden başvuru kolayca yapılabilir. Ben Bilirim yarışma başvurusu yapmak için başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması şarttır. 

Ben Bilirim, 360 TV’de yayımlanan ve beğeniyle izlenen bir programdır. Yarışmacılar ilk olarak harf seçimi yapar. Yarışmacılara harf seçimlerine göre belli kategorilerde sorular sorulur. Cevabın bir harfi açık olacak şekilde kaç harften oluştuğu gösterilir. 

Bir yarışmacının soruyu bilememesi halinde diğer yarışmacılara hak verilir. Butona en hızlı basan yarışmacı, soruyu yanıtlama hakkı elde eder. Bu sayede bilgi açısından daha donanımlı olan yarışmacılar, puan biriktirir. 

Dört yarışmacı ile başlayan yarışmanın finaline iki yarışmacı kalır. Finalde en fazla puan alan yarışmacı birinci olur. Yarışmada sorulan sorular çok fazla zor değildir. Ancak genel kültür seviyesi yüksek olanlar, yarışmada daha başarılı olur. Ben Bilirim yarışmasını kazananlara, 10 bin TL tutarında bir ödül verilir. 

BEN BİLİRİM YARIŞMASINA NASIL BAŞVURULUR?

Ben Bilirim yarışmasına başvuru için 360 TV internet sitesine girilmelidir. Bu sayede başvuru, kolayca yapılır. Yarışmaya katılanlar hem para ödülünü kazanır hem de keyifli bir ortamda yarışma fırsatı bulur. 

Ben Bilirim yarışmasında aynı anda dört yarışmacı yarışır. Yarışmacılar, soruları dikkatli dinlemelidir. Aynı zamanda hızlı olmaları da gerekir. Yarışma sırasında dört yarışmacıdan iki tanesi finale kalır. 

Final aşamasında iki yarışmacıya sorular yöneltilir. Yarışmada verilen para ödülü çok yüksek olmadığı için yarışmacılar, keyifli bir rekabet yaşar. Bu rekabetin sonunda en fazla soru bilene ödül verilir. 

Yarışma heyecanı ile hatalı cevaplar verilmesi söz konusu olabilir. Bir yarışmacının hatalı cevap vermesi halinde diğer yarışmacı soruyu cevaplayabilir. Bu sayede ekstra puanlar kazanılır. 

360 TV İNTERNET SİTESİNDEN BEN BİLİRİM YARIŞMASINA BAŞVURULUR MU?

360 TV internet sitesinden Ben Bilirim yarışmasına başvuru yapılabilir. Bunun için https://www.tv360.com.tr/benbilirim  adresine girilmelidir. Buradan başvuru işlemleri yapılmalıdır. Adreste bulunan başvuru formuna ilk olarak adınızı yazmalısınız. 

Adınızı yazdıktan sonra soyadınızı belirtilen alana yazmanız gerekir. 

Doğum yılınızı gösterilen alana yazarak işlemlere devam etmelisiniz. 

Ben Bilirim yarışma formunda istenilen bilgilerden biri de cinsiyettir. 

Şu anda yaptığınız mesleği, forma yazmalısınız. Hatalı bilgi vermemeniz başvurunun onaylanması açısından önemlidir. 

Yarışma yetkilileri sizinle telefon üzerinden iletişime geçer. Bu nedenle telefon numaranızı belirtilen alana yazmalısınız. 

Telefon numarasından sonra yazılması gereken bilgilerden biri de şehirdir. 

Aktif olarak kullandığınız mail adresini gösterilen alana yazmalısınız. 

Tüm bilgileri doldurduktan sonra boş bırakılan alana kendinizden bahsetmelisiniz. Bu sayede yarışma yetkilileri, sizin hakkınızda fikir edinir. Bu kısmı anlaşılır ve net ifadelerle doldurmanızda fayda vardır. 

Başvuru formuna fotoğraf eklemeniz gerekir. Dileyenler, başvuru nedenlerini açıkladıkları bir video da ekleyebilir. Videolu başvuruların kabul edilme şansı daha yüksektir. 

Aydınlatma metni ve rıza metni okunduktan sonra onaylanmalıdır. Ardından “Başvuru formunu gönder” yazan alana tıklanır. 

Ben Bilirim Yarışması Başvuru Şartları Nelerdir?

Ben Bilirim yarışmasının başvuru şartları, 18 yaşından büyük olmak ve bilgisine güvenmek olarak sıralanabilir. Genel kültürüne güvenenler, 18 yaşından büyük olmaları halinde yarışmaya başvuru yapabilir.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin ilk olarak yapması gereken başvuru formunu doldurmaktır. Başvuru formu doldurularak kendinizi tanıtabilirsiniz. Formda yer alan tüm bilgilerin doğru olması önemlidir. Ayrıca fotoğrafınızın ve videonuzun güncel olarak hazırlanması gerekir.

Ben Bilirim yarışma başvurusu yapmak cüzi bir kazanç elde etme fırsatı sunar. Aynı zamanda ekran önünde yarışma deneyimini de yaşayabilirsiniz. Ben Bilirim yarışması, İstanbul 360 TV stüdyolarında çekilir. Bu nedenle şehir dışından geleceklerin ulaşım saatini doğru planlaması önemlidir.

Yarışma yapımcıları, şehir dışından gelenler için kalacak yer temin etmez. Bu nedenle İstanbul’da kalmanız gerektiğinde otelinizi önceden ayarlamalısınız. Çekim gününde, belirtilen saatte 360 TV stüdyosunda olmanız son derece önemlidir. 

BEN BİLİRİM YARIŞMASI NEREDE YAPILIR?

Ben Bilirim yarışmasının yapıldığı yer, Bahariye Caddesi No:31 Küçükçekmece/İstanbul adresindedir. Yarışmanın yapıldığı yere gelenler, çekime alınır. Program, hafta içi her akşam yayımlanır. 

Ben Bilirim yarışmasına bugüne kadar başvuran aday sayısı 90 binin üzerindedir. Bugüne kadar yaklaşık 3000 yarışmacı da programa katılma fırsatı bulmuştur. Yarışma sırasında programın sunucusu olan Alper Ateş tarafından sorular yöneltilir. 

Sorulara hızlı şekilde yanıt verenler, puanlarını artırma fırsatı elde eder. Puanı en yüksek olan iki aday finale kalır. Finalde yarışan yarışmacılardan en çok soruya doğru cevap veren birinci olur. 

Ben Bilirim yarışmasına katılmak isteyenlerin etkileyici bir başvuru yapması şarttır. Başvuru formunda gereken bilgiler, eksiksiz şekilde doldurulmalıdır. Aynı zamanda başvurulara video eklemekte fayda vardır. Özenle hazırlanan bir video, yarışmaya kabul edilme şansını artırır. 

BEN BİLİRİM YARIŞMASINDA ÖDÜL NEDİR?

Ben Bilirim yarışmasında verilen ödül, on bin TL civarındadır. Bu ödülü almak isteyen yarışmacıların dört yarışmacı arasında en yüksek puanı alması gerekir. En yüksek puanı alan yarışmacılar, yarışmadan ödülle ayrılır. 

Ben Bilirim yarışması, hafta içi her akşam yayımlanır. Bu nedenle her hafta 20 yarışmacıya ihtiyaç vardır. Yarışmacı olmak isteyenler, formda istenilen bilgileri eksiksiz olarak doldurmalıdır. 

Başvuru formuna kendinizi tanıtan bir video ekleyebilirsiniz. Bu video sayesinde yarışmayı kazanma şansınız da daha yüksek olur. Yarışmaya katılanlar, ekran önünde belirtilen kurallara uymakla yükümlüdür. Sunucunun ve kamera arkası ekibin yönlendirmelerine uygun hareket edilmelidir. 

Ben Bilirim yarışmasına katılan yarışmacılar, ödülü kazanamasa da yarışmadan memnun ayrılır. Sunucunun son derede güler yüzlü yaklaşımı sayesinde yarışmacılar kolayca heyecanını atar. Böylece soruları bilmek daha kolay hale gelir.

Yarışmada başarılı olmak isteyenlerin ufak çaplı ön hazırlık yapmasında fayda vardır. Bulmaca çözmek ya da Ben Bilirim’de daha önce çıkan soruları incelemek faydalı olabilir. Yarışmada kurallara aykırı hareket eden yarışmacılar, yarışmadan diskalifiye edilir.

Yarışmada başarılı olmak için sorular, dikkatli bir şekilde dinlenmelidir. Cevap konusunda acele etmemek faydalı olabilir. Ancak emin olduğunuz sorularda hızlı hareket edip diğer yarışmacıların önüne geçebilirsiniz.

Ben Bilirim, izlenme oranları yüksek bir yarışmadır. Her gün çok sayıda kişi bu yarışmayı izleyerek soruları bilmeye çalışır. Yarışmanın formatını bilmeyenler, geçmiş yarışmalara ait videoları, 360 TV internet sitesine girerek izleyebilir. Böylece formatı öğrenmek mümkün olur. 

BEN BİLİRİM YARIŞMASINDA NASIL SORULAR ÇIKAR?

Ben Bilirim yarışmasında yarışmacılara sorulan sorular, farklı kategorilerdedir. Sorulan sorular arasında matbaacılık, haberleşme alanında olanlar vardır. Aynı zamanda iletişim teknolojileri gibi farklı alanlardan da soru gelebilir.

Ben Bilirim’de çıkan sorulardan bazıları şöyledir:

  • Gece gündüz eşitliği, yılda kaç defa olur?(2)

  • Nobel ödüllerini veren ülke hangisidir? (İsveç)

  • Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eseri nedir? (Selimiye)

  • Altın Palmiye ödüllerinin verildiği şehrin adı nedir? (Antalya)

  • İlk defa UEFA kupasını kazanan Türk takımı-Galatasaray

Yarışmacıların puanı, ne kadar çok soru cevaplandırırlarsa o kadar artar. Yarışmacıların soruları dikkatli dinlemesi, doğru cevap verebilmeleri açısından önemlidir. Hatalı cevap veren yarışmacının sorusu, diğer yarışmacılar tarafından yanıtlanabilir. Ben Bilirim yarışma başvurusu yapmak isteyenler, 360 TV internet sitesindeki formu doldurmalıdır. 

antalyahaber.tv

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler