Bakan Işıkhan: Gençlerimiz Daha Yüksek İşsizlik Riski Taşıyan Kırılgan Grupların Başında Geliyor

Bakan Işıkhan: Gençlerimiz Daha Yüksek İşsizlik Riski Taşıyan Kırılgan Grupların Başında Geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, gençlerin iş bulmakta zorluk yaşadığına dikkat çekerek, "Gençlerimiz, daha yüksek işsizlik...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, gençlerin iş bulmakta zorluk yaşadığına dikkat çekerek, "Gençlerimiz, daha yüksek işsizlik riski taşıyan kırılgan grupların başında gelmektedir. ILO raporlarına göre gençler iş bulmakta yetişkinlere göre üç kat daha fazla zorluk yaşamaktadır" dedi.

"NEET'LERE YÖNELİK KAMU İSTİHDAM HİZMETLERİ, KÜRESEL VE YEREL EĞİLİMLER"

Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği'nin (WAPES) Avrupa Bölge Konferansı, Antalya kent merkezindeki bir otelde İŞKUR, Azerbaycan Devlet İstihdam Ajansı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi iş birliğinde başladı. "NEET'lere Yönelik Kamu İstihdam Hizmetleri, Küresel ve Yerel Eğilimler" başlıklı konferansa, 43 ülkeden kamu istihdam kurumlarının temsilcileri katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan da konferansta konuştu.

Bakan Işıkhan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. "Masum bir sivilin ya da bir bebeğin canının korunamadığı bir dünyada hiç kimse kendini güvende hissetmemelidir" diyen Bakan Işıkhan, Türkiye'nin sürecin en başından beri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını tüm dünyaya anlatmaya çalıştığını söyledi. İş ve ekonomi alanında da değerlendirmede bulunan Bakan Vedat Işıkhan, Covid-19 sonrası yaygınlaşan esnek çalışma saatlerinin iş gücü piyasasını yeniden şekillendirdiğini ifade etti.

Dünyadaki işsizlik sorunuyla ilgili ise Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

"Ülkeler makroekonomik temelde işsizlik ve beceri uyum problemi ile mücadele ederken, gençlerimiz, daha yüksek işsizlik riski taşıyan kırılgan grupların başında gelmektedir. Son yıllarda sık sık karşılaştığımız beceri uyum problemi, deneyim eksikliği, eğitimden istihdama geçişteki sorunlar ve mesleki eğitimdeki eksiklikler başta olmak üzere işsizlik riskini artıran pek çok neden bulunmaktadır. Bugün dünya genç nüfusu 2 milyara yaklaşmış durumda. Dolayısıyla, dünya nüfusunun neredeyse 4'te birine tekabül eden bu oran, genç istihdamı üzerinde daha büyük bir hassasiyetle çalışmamızı gerekli kılıyor. ILO raporlarına göre gençler iş bulmakta yetişkinlere göre üç kat daha fazla zorluk yaşamaktadır."

DHA

Bakan Işıkhan: Gençlerimiz Daha Yüksek İşsizlik Riski Taşıyan Kırılgan Grupların Başında Geliyor

Bakan Işıkhan: Gençlerimiz Daha Yüksek İşsizlik Riski Taşıyan Kırılgan Grupların Başında Geliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler