ATSO ile Romanya İş Dünyası Çevrimiçi Buluştu

ATSO ile Romanya İş Dünyası Çevrimiçi Buluştu

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Türkiye'deki Romanya Büyükelçiliği ve Timis Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası işbirliğinde "Romanya Sanal Ticaret Heyeti" toplantısı gerçekleştirildi.

Açılış toplantısına ATSO Başkan Yardımcısı Mızrab Cihangir Deniz, Timis TSTO Başkanı Florica Chirita, Türkiye Romanya Büyükelçisi Stefan Tinca, Bakan Paul Ene, Timis Valisi Zolatn Nemeth, Timis İl Meclisi Başkanı Alin Nica, Romanya'nın Antalya Fahri Konsolosu Semih Beken, Romen ve Türk firmalarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan ATSO Başkan Yardımcısı Deniz dünyanın pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini belirtti. ATSO'nun bu süreçte yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Yardımcısı Deniz, "Eski günlerin gelmesini beklemek yerine, dijitalleşmenin imkânlarından faydalanıyoruz. Uzak ve ulaşmakta güçlük yaşanan coğrafyalara sanal toplantılarla temas etmeye çalışıyoruz. Sanal ticaret heyet görüşmeleriyle üyelerimizi ticari heyet organizasyonları ile yurtdışı pazarlardaki muhataplarıyla buluşturuyoruz. Bu tür toplantılarla üyelerimizi uluslararası pazarlardaki hedef firmalara ulaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasında Antalya'nın üretim gücü ve öne çıkan sektörlerle ilgili bilgiler de veren Deniz, ATSO tarafından ihracatı geliştirmeye yönelik yürütülen UR-GE Kümelenme Projeleri ve Avrupa İşletmeler Ağı Projesi'ni de katılımcılara anlattı.

ATSO Başkan Yardımcısı M.Cihangir Deniz, Romanya'nın büyük işbirliği potansiyeline sahip ülkelerden birisi olduğunu belirterek önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı, ikili iş görüşmeleri için tüm firmalara başarı dileklerini de iletti.

Sanal Ticaret Heyeti etkinliği, açılış programından sonra Romen ve Türk firmalar arasında gerçekleşen sanal ikili iş görüşmeleri ile devam etti. Programa 19 Romen, 14 Türk firma katıldı.

atso-ile-romanya-is-dunyasi-cevrimici-bulustu-7169-dhaphoto2.jpegatso-ile-romanya-is-dunyasi-cevrimici-bulustu-7169-dhaphoto3.jpegatso-ile-romanya-is-dunyasi-cevrimici-bulustu-7437-dhaphoto1.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler