Atık malzemelerden kedi evi

Atık malzemelerden kedi evi

Antalya'nın Kemer ilçesinde mobilyacı İrfan Örs, iş yerinde kullandığı malzemelerden artan parçalarla yaptığı ahşap evleri Kemer Belediyesi Hayvan Barınağı'na hediye etti.

Antalya'nın Kemer ilçesi mobilyacılık yapan hayvansever İrfan Örs, mobilya dükkanında kullandığı malzemelerden artan parçaları birleştirerek, sokak hayvanlarına ev yaptı. İrfan Örs, Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yaptığı evleri hediye etti. Örs, kullandığı malzemelerin çöpe gitmesin diye değerlendirerek Kemer Belediyesi Hayvan Barınağına katkı sağlamak istediğini söyledi.

Kedi evlerini, Kemer Belediyesi barınağına getiren İrfan Örs, sokak hayvanlarını korumanın çok önemli olduğunu kaydetti. Örs, diğer esnafların da bu konuda duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizerek, "Ben burada öncü olmak istedim. Bir farkındalık başlatarak hayvan barınağına katkı sunmak istedim. Bu mobilyalar atılacak ve çöpe gidecekti. Çöpe gitmesine gönlüm el vermedi ve değerlendirmek istedim. Sokak hayvanlarına katkı sağlamak için de buraya getirdim" dedi.

SOKAK HAYVANLARINA BARINMA YERİ

Kemer Belediyesi veteriner hekimi Fevzi Uzun da hayvansever İrfan Örs'ün getirdiği kedi evlerini sokaktaki ve barınaktaki hayvanlar için kullanacaklarını söyledi. Uzun, Örs'ün 5 adet de büyük kulübe sözü olduğunu belirterek, "Belediyemiz bu kış sokak hayvanlarına biraz daha emek harcayacak. Kulübe ve kedi evleri sayımızı artıracağız. Sokaktaki hayvanlara barınma yeri oluşturacağız. İrfan Bey sayesinde hayvanların sıcak bir barınma zemini olacak. Pandemi dolayısıyla da elimizden geldiği kadar her yere yetişmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül de sokak hayvanlarını korumak gerektiğini ve onlara önem verilmesinin önemini belirterek, duyarlı davranışı için İrfan Örs'e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler