Atatürk, merkez ve ilçelerde saygıyla anıldı

Atatürk, merkez ve ilçelerde saygıyla anıldı

Antalya'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı ve ilçelerde tören düzenlendi. Covid-19 salgını nedeniyle tören alanına girişlerde ateş ölçümü, maske kontrolü yapıldı.

Polisin sıkı kontrolünün ardından alana giren vatandaşlar, tören alanında yerini aldı. Törene Vali Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve çok sayıda protokol üyesiyle siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinden katılım oldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene yoğun katılım oldu. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi adına iki meşalenin de yakıldığı Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakika süreyle saygı duruşunda bulunuldu. Siren sesiyle birlikte vatandaşlar da bulundukları yerde saygı duruşunda bulundu. Kimileri dua ederken, kimileri de elini kalbinin üzerine koyarak siren sesi boyunca kımıldamadan bekledi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin resmi kısmı tamamlandı. Resmi törenin ardından diğer siyasi parti ve sivil tolum örgütlerinin çelenk sunumları gerçekleştirildi.

BİRİNCİLER PLAKETİ VALİDEN ALDI

Törenlerin ardından Mustafa Ayten Aydın Anadolu Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere geçen Vali Ersin Yazıcı, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere plaketlerini verdi. Resim dalında birinci olan Mira Aldemir, şiir dalında Sultan Ela Arslan ve kompozisyon dalında Öykü Örsmen plaketini Vali Yazıcı'dan aldı.

antalyada-10-kasim-ataturku-anma-gunu-nedeniyle-cumhuriyet-meydani-ve-ilcelerde-toren-duzenlendi-covid-19-salgini-nedeniyle-toren-alanina-girislerde-ates-olcumu-maske-kontrolu-yapildi.jpg

KEPEZ'DE BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK ANILDI 

Kepez Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 82'nci yılında saygı ve minnetle andı.

Kepez Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen '10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'ne Başkan Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı. Büyük Önder Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Kepez Belediyesi Zabıta ekiplerinin araçlarının sirenlerinin çalmasıyla başlayan anma töreninde bayraklar yarıya indirildi. Tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 82. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 10 Kasım tarihi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerini, mücadele ruhunu ve eserlerini anlama konusunda bizler için önemli bir fırsat niteliğinde olup, bugünlerde ortaya çıkan bağımsızlık mücadelemizin ruhu, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması ve hedeflerine ulaşmasında bizlere güç vermektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımızın uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi.

kepez-antalyada-10-kasim-ataturku-anma-gunu-nedeniyle-cumhuriyet-meydani-ve-ilcelerde-toren-duzenlendi-covid-19-salgini-nedeniyle-toren-alanina-girislerde-ates-olcumu-maske-kontrolu-yapildi.jpg

MURATPAŞA'DA HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te Muratpaşa Belediyesi'nde hayat durdu.

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82'nci yılında, Muratpaşa'da sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıldı. Hizmet binasından Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı'na inen Muratpaşa Belediyesi çalışanları saat 09.05'te, sirenlerin ve kornaların çalmasıyla saygı duruşuna geçti. Duygusal anların yaşandığı törende, belediye çalışanlarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Sarı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk koyduğu törene, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın eşi Ümran Uysal ve vatandaşlar da katıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı.

turkiye-cumhuriyetinin-kurucusu-gazi-mustafa-kemal-ataturkun-ebediyete-intikal-ettigi-saat-09-05te-muratpasa-belediyesinde-hayat-durdu.jpg

KONYAALTI BELEDİYESİ ATAYI ANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde Konyaaltı Belediyesi'nde düzenlenen törenlerle anıldı.

Konyaaltı Belediyesi anma etkinlikleri kapsamında Belediye Hizmet Binası önünde tören düzenledi. Törene Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ile başkan yardımcıları, müdürler ve belediye personeli katıldı. Saat 08.45'da çelenk sunumu ile başlayan tören, saat 09.05'te sirenlerin çalınmasıyla Atatürk büstü önünde 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti, ardından İstiklal Marşı okundu. Konyaaltı Belediye Başkanı Esen, burada yaptığı konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e seslendi.

YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ

Başkan Esen şöyle konuştu:
"Bugün manevi huzurunda toplanmış olan bizler, yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunda gösterdiğin askeri dehanın sonrasında ülkemizin çağdaş mutlu ve varlıklı bir ülke olması yolunda gösterdiğin politik dehanın izinde yürüyen nesilleriz. Evlatların olarak izinde yürümekten, ilkelerinden ayrılmamaktan, kararlı bir şekilde yolumuzda yürümekten, sana olan bağlılığımızı bugün burada sunmaktan ve toplumla paylaşmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bizler, belediye başkanlığından sokağın temizliğine kadar hangi görevi yapıyor olursak olalım, sorumlulukla ve vatan sevgisiyle görevimizi yapmaya hep devam edeceğiz. Görevimizi yaparken memleketin kıt kaynaklarını, yine halkımızın mutluluğu için sonuna kadar her kuruşun hesabını şeffaf şekilde vererek kullanmaya devam edeceğiz. Yolundan hiç ayrılmayacağız. Ölümünün 82. yılında anın ve ilkelerin halan bizde tazedir. Sonsuza dek yolundan ayrılmayacağımıza söz vererek seni rahmet, saygı ve şükranla anıyorum."

FOTOĞRAFLARLA 'ATATÜRK' SERGİSİ

Anma etkinlikleri fuaye alanında yer alan sergi ile devam etti. Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan Atatürk'e ait çok özel fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını Başkan Semih Esen yaptı. Kronolojik bir sıraya göre dizilen fotoğrafların bu yönüyle tarihi bir dönemi anlattığını dile getiren Başkan Esen, bu fotoğrafların bundan böyle Konyaaltı Belediyesi arşivinde saklanacağını belirtti. Beraberindekilerle sergiyi gezen Esen, 15 Kasım Pazar gününe kadar serginin açık olacağını söyledi.

turkiye-cumhuriyetinin-kurucusu-mustafa-kemal-ataturk-ebediyete-intikalinin-82-yil-donumunde-konyaalti-belediyesinde-duzenlenen-torenlerle-anildi.jpg

SERİK'TE ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI

Serik ilçesinde Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. yıl dönümü dolayısıyla Serik'te anma programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Başsavcı Aytekin ayağındaki rahatsızlık nedeniyle törene koltuk değneğiyle geldi.

Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar yarıya indirilirken, sirenler çaldı, trafikte olan vatandaşlar da klaksonlarıyla sirenlere eşlik etti. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

serik-ilcesinde-ataturkun-olum-yil-donumu-dolayisiyla-anma-programi-duzenlendi.jpg

ATATÜRK, FİNİKE'DE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82'nci yıl dönümünde Finike'de törenle anıldı.

Finike Atatürk Parkı'nda düzenlenen törene; Kaymakam Zafer Sağ, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, Emniyet Müdürü Mahmut Avcı, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Kaan Katmer, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Murat Kemal Karayaka, askeri erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende; kaymakamlık ve belediye adına çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bayrak yarıya indirildi ve meşale yakıldı. Programın ardından Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Aydın Arıcan, Kadın Kolları Başkanı Gönül Arıkan, partililer, Atatürkçü Düşünce Derneği Finike Şubesi Başkanı Atilla Öztürk de Atatürk anıtına çelenk koydu.

Çelenk töreninin ardından Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan anma programı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda günün anlamına ilişkin konuşmayı rehberlik öğretmeni Zeki Yigen yaptı. Öğrenciler, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan eserlerini okudu. Anma programında ayrıca öğrenciler solo olarak Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Atatürk Ortaokulu bilişim teknolojileri öğretmeni Fatih Dirlik tarafından Atatürk ile ilgili slayt ve video gösterimi yapıldı. Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında, 'Atatürk' konulu sergi de açıldı.

Öte yandan; Finike Belediyesi Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Ayrıca, vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazmaları amacıyla saat 08.30- 00.00 arası meydana kurulan kürsüye 'anı defteri' konuldu. Meydanda ayrıca gün boyu Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirilecek. Saat 19.00 sıralarında ise Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'nin sosyal medya hesabından canlı yayınlanacak programla vatandaşlar Atatürk'le ilgili düşüncelerini aktaracak.

turkiye-cumhuriyetinin-kurucusu-mustafa-kemal-ataturk-olumunun-82nci-yil-donumunde-finikede-torenle-anildi.jpg

DEMRE ATA'YI ANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Türk ulusunun ebedi önderi ve başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 82. yıl dönümünde Antalya'nın Demre ilçesinde törenle anıldı.

Demre Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Atatürk'ü anma törenine Kaymakam Onur Şatıroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Fuat Polat, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Tolga Tulgar, Baro Temsilcisi Avukat Burak Gümüş, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Kıdemli Üstçavuş Dursun Onur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, SP İlçe Başkanı Nuri Tural, daire amirleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başladı. Ardından iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Sonrasında hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler, Atatürk şiirleri okudu. 80. Yıl Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Celal Yiğit Atılgan yan flütle 'Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor', 'Çanakkale Türküsü' ve 'Ankara'nın Taşına Bak' türkülerini çaldı. Atılgan yan flütle şiirlere de eşlik etti. 80. Yıl Ortaokulu öğrencilerinin, öğretmenleri Haydar Yalçın'la hazırladığı Atatürk'ün yaşamını, Kurutuluş Savaşı'nı ve devrimlerini anlatan Atatürk Oratoryosu sahnelendi. Resmi törenin ardından CHP, İYİ Parti ve Atatürkçü Düşünce Derneği Demre Şubesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Bugün tarih yazan, yazdığı tarihle dünyaya yön veren, dünya tarihinin en büyük lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha özlemle, saygıyla anıyoruz. Bugün Atatürk'ü anlama ve anlatma günü. Onun 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinin bölgemize ve dünyaya yaymak için çalışıyoruz. Onun düşüncelerini, bağımsızlık anlayışını, devrim ve ilkelerini anladığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Değerli Demreliler, bugün akşam eve gidince ailenizi toplayın. Onlara Atatürk'ün anlatın. Birlikte Atatürk'ü, onun ilkelerini, devrimlerini konuşun. Birbirinize Atatürk hakkında bildiklerinizi anlatın" dedi.

turkiye-cumhuriyetinin-kurucusu-turk-ulusunun-ebedi-onderi-ve-baskomutani-gazi-mustafa-kemal-ataturk-olumunun-82-yil-donumunde-antalyanin-demre-ilcesinde-torenle-anildi.jpg

antalyada-10-kasim-ataturku-anma-gunu-nedeniyle-cumhuriyet-meydani-ve-ilcelerde-toren-duzenlendi-covid-19-salgini-nedeniyle-toren-alanina-girislerde-ates-olcumu-maske-kontrolu-yapildi-001.jpg

antalyada-10-kasim-ataturku-anma-gunu-nedeniyle-cumhuriyet-meydani-ve-ilcelerde-toren-duzenlendi-covid-19-salgini-nedeniyle-toren-alanina-girislerde-ates-olcumu-maske-kontrolu-yapildi-002.jpg

antalyada-10-kasim-ataturku-anma-gunu-nedeniyle-cumhuriyet-meydani-ve-ilcelerde-toren-duzenlendi-covid-19-salgini-nedeniyle-toren-alanina-girislerde-ates-olcumu-maske-kontrolu-yapildi-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler