Yollar su ile doldu, mahsur kalanları itfaiye kurtardı

Yollar su ile doldu, mahsur kalanları itfaiye kurtardı

Antalya'da yollar su ile doldu, mahsur kalanlar oldu... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "sarı alarm" verdiği iller arasında yer alan Antalya'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "sarı alarm" verdiği iller arasında yer alan Antalya'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi. İtfaiye ekipleri su birikintisi nedeniyle yolda mahsur kalan servis aracı içerisindeki 4 kişiyi bot yardımıyla kurtardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "sarı alarm" verdiği iller arasında yer Antalya'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde özellikle Konyaaltı ilçesinde yer alan Liman, Hurma, Sarısu, Uncalı, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bir yol sular altında kalırken, ilçede yer alan bazı derelerin de taştığı görüldü.

"YOLLAR SUYLA DOLDU"

Yollar suyla dolarken mahsur kalan bazı araçlarda bulunan vatandaşlar yardım bekledi. Ekiplerin gelmesiyle araç içerisinde kalanlar kurtarılırken, bazı vatandaşlar ise ekiplerin gelmesini bekledi. Yağmurun etkisiyle rögar kapakları yerinden çıktı. Vatandaşlar su birikintileri arasında yolun karşısına geçerken zorlandı. Sağanağın şiddetli seyrettiği Antalya'da yolların suyla dolması ve etkisiyle çöp konteynerleri devrildi.

"İTFAİYE BOTLA ARAÇTAKİLERİ KURTARDI"

Konyaaltı ilçesine bağlı Liman Mahallesi'nde suyla dolu yoldan geçmek isteyen bir servis aracı mahsur kaldı. İçerisindeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri çağrıldı. Kısa sürede ihbarın olduğu yere gelen ekipler, servis aracı içerisindeki 4 kişiyi bot yardımıyla kurtardı.

ALT GEÇİTTE MAHSUR KALDILAR

Demokrasi Kavşağı'nda alt geçidin suyla dolması nedeniyle 2 otomobil mahsur kaldı. Ayrıca alt geçitteki tramvay yolu da su altında kalınca tramvay ilerleyemeyerek geri döndü. Alt geçidin girişleri polis tarafından kapatıldı.

METREKAREYE 144.1 KİLO YAĞIŞ

Antalya'da kent merkezi ve ilçelerde etkili olan sağanak, akşam saatlerinde hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezine, son 24 saatte metrekareye 144.1 kilogram yağış düştü. Sağanak nedeniyle kent merkezi ve özellikle Finike, Kemer, Kumluca gibi batı ilçelerinde, çeşitli trafik kazaları meydana geldi. Yolun kayganlaşması nedeniyle yaşanan kazalarda maddi hasar meydana geldi. Onlarca araç, yolda kaldı. Kent merkezinde çeşitli binalar su baskınına uğrarken, Demre ilçesinde de bazı seraları su bastı.

KAŞ'TA SERALARI SU BASTI

Antalya genelinde etkili olan yağış, batı ilçelerinde zaman zaman kuvvetli sağanağa dönüştü. Sağanak Kaş ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi. Kınık ve Ova mahallelerinde yağış sonrasında seraların bulunduğu alanlarda su birikintileri oluştu, bazı seraları su bastı. Su baskını nedeniyle seralardaki mahsuller zarar gördü. Kaş Belediyesi ekipleri bölgede çalışma başlattı.

antalyada-yollar-su-ile-doldu-mahsur-kalanlar-oldu-meteoroloji-genel-mudurlugunun-sari-alarm-verdigi-iller-arasinda-yer-alan-antalyada-saganak-hayati-olumsuz-etkiledi.jpg

SABAHA KADAR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, halen kuvvetli olarak devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerine kadar etkisini artırarak, Antalya'nın Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Kemer, Döşemealtı, Aksu ve Serik ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

YÜKSEK KESİMLERDE KAR

Korkuteli ilçesine bağlı yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.

Korkuteli'nin yüksek kesimlerinde öğleden sonra kar yağışı başladı. Tefenni- Korkuteli karayolunun yanı sıra Taşkesiği Mahallesi'nde kar etkisini gösterdi. Kar yağışıyla birlikte bölgede evlerin çatıları ve yollar beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

korkuteli-ilcesine-bagli-yuksek-kesimlerde-kar-yagisi-etkili-oldu.jpg

Antalya'da 'sarı alarm'da hayat durdu

Antalya'da 'sarı alarm'da hayat durdu

Antalya'da 'sarı alarm'da hayat durdu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler