Antalya'da sağanak etkili oldu

Antalya'da sağanak etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "turuncu kod" uyarısı verdiği Antalya'da sağanak, özellikle Kemer ve kent merkezinde etkili oldu.

Şiddetli yağış nedeniyle Kemer-Kumluca D400 kara yolu, düşen bir kaya parçası nedeniyle kısa süreliğine trafiğe kapatıldı. Çevre güvenliği alan polis ekiplerinin düşen küçük kayaları kendi imkanlarıyla çekerek yolu açmasının ardından büyük kaya da vinçle alınıp yol trafiğe açıldı. Kemer Çamyuva Mahallesi'nde Hayitligöl mevkisi olarak da bilinen alanda dere yatağının taşması sonucu 5 evin bahçesi su altında kaldı. Bir evin ise giriş kapısına kadar yükselen su nedeniyle iki köpek bahçedeki kulübelerinde mahsur kaldı. Vatandaşlar köpekleri kucaklarına alarak kurtardı. Belediye ekipleri, bahçelerde biriken suyu motopomlarla tahliye etti.

Kiriş Mahallesi Dağyolu mevkiinde ise dağdan şiddetli akan su, yolda sele neden oldu. Sel, yolunun hemen bitişiğindeki 6 dönümlük narenciye bahçesine aktı. Bahçedeki portakal ağaçları, yaklaşık 1 metre su altında kaldı.

Diğer yandan yağış, öğle saatlerinde etkisini yitirmeye başladı.

CADDE VE SOKAKLAR SUYLA DOLDU

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün "turuncu kod" ile uyardığı Antalya'da dün geceden bu yana yağış devam ediyor. Yağışla birlikte kent merkezindeki birçok noktada su birikintileri oluştu. Seyir halindeki araçlar birikintilerden geçerken zaman zaman zorlanırken, yayalar ise su altında kalan kaldırımlardan geçemedi. Güzeloba Mahallesi'nde suyun gitmesi için açılan rögar kapağı ise tehlike oluşturmaması için çöp konteyneri ile kapatıldı.

Ermenek Mahallesi'nde de birçok noktada su birikintileri oluştu. İçerisinde koyunların bulunduğu bahçe su altında kaldı. Aksu ilçesinde bir vatandaş ise biriken suya sırt üstü kendisini bıraktı. Kentte son 24 saatte en yüksek yağış ise Kemer ilçesine düştü. Kemer'e 145.8, havalimanına 54.8, Aksu'ya 36.6, kent merkezine ise 29.7 kilogram yağış düştü. Kuvvetli yağışın gece saatlerinde etkisini yitirmesi, yarın da normal şekilde devam etmesi bekleniyor.

meteoroloji-genel-mudurlugunun-turuncu-kod-uyarisi-verdigi-antalyada-saganak-ozellikle-kemer-ve-kent-merkezinde-etkili-oldu.jpg

meteoroloji-genel-mudurlugunun-turuncu-kod-uyarisi-verdigi-antalyada-saganak-ozellikle-kemer-ve-kent-merkezinde-etkili-oldu-001.jpg

Antalya'da sağanak etkili oldu

Antalya'da sağanak etkili oldu

Antalya'da sağanak etkili oldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler