Altın Portakal Bütçesi Siyasete Taşındı; Olay Oldu

Altın Portakal Bütçesi Siyasete Taşındı; Olay Oldu

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın Altın Portakal'ın bütçesiyle ilgili açıklamasına, "Altın Portakal'ın bütçesi için "Yüreği varsa açıklasınlar" diyen Taş'a cevabı biz verelim.

2018 yılında dar kapsamlı, düşük katılımlı ve sade bir törenle gerçekleştirilen Altın Portakal Film Festivali için 28 milyon 261 bin TL, 10 bin kişilik salonlarda, geniş katılımlı ve çok çeşitli etkinlik programı ile düzenlenen 2021 Altın Portakalı, döviz kurundaki farka rağmen 21 milyon TL'lik bütçe ile gerçekleştirilmiştir" karşılığını verdi.

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in projeleri ve Antalya Altın Portakal Film Festivali giderleriyle ilgili sorularına yanıt için basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, Döşemealtı İlçe Başkanı Reşit Doğan, Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz ve partililer katıldı.

21 MİLYON EURO ÖDEME YAPILDI

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın tramvaylarla ilgili iddialarına cevap veren Nuri Cengiz, "AKP İl Başkanı Taş, "Tramvayın kredisi hazırdı ne yaptılar" diye soruyor. Kredisinin hazır olduğunu söylediği projenin ödemelerini Muhittin Böcek başkanımız yaptı. 3. Etap Raylı Sistem Projesi kredisinin anapara geri ödemesine 2021'in başından itibaren başlandı. Şu ana kadar 21 milyon Euro ödeme yapıldı. Menderes Türel'in yapamadığı 3 etap projesinin vagon ihalesini de Muhittin başkanımız yaptı. 210 milyon TL'ye alınan 15 vagon için şu ana kadar 30 milyon TL ödeme yapıldı" dedi.

TÜREL VE BÖCEK DÖNEMİ ALTIN PORTAKAL BÜTÇESİ

Altın Portakal Film Festivali'nde Menderes Türel döneminde ulusal yarışmayı kaldırarak kategorilerin sınırlandırıldığını, ilk kez sansür uygulandığını aktaran Nuri Cengiz, "Altın Portakal'ın bütçesi için "Yüreği varsa açıklasınlar" diyen Taş'a cevabı biz verelim; 2018 yılında dar kapsamlı, düşük katılımlı ve sade bir törenle gerçekleştirilen Altın Portakal Film Festivali için 28 milyon 261 bin TL gibi hayrete düşüren bir harcama gerçekleştirilmişken, 10 bin kişilik salonlarda, geniş katılımlı ve çok çeşitli etkinlik programı ile düzenlenen 2021 Altın Portakalı, döviz kurundaki ve hayat pahalılığındaki devasa farka rağmen 21 milyon TL'lik bir bütçe ile gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 400 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRDİ

İbrahim Ethem Taş'ın "Antalya'da dışarıda bulunan hiçbir öğrencimiz bulunmamakta" açıklaması üzerine Nuri Cengiz, "Büyükşehir Belediyemiz, yurt talebiyle müracaat eden 3 bini aşkın öğrenciden 400'e yakınını yerleştirebilmiş durumda. Haber bekleyen, eşinde dostunda kalan veya hiç Antalya'ya gelmeyen 3 bine yakın öğrenci mevcut. Madem o kadar geniş ağ var ve yerleşmeyen öğrenci yok, zahmet olmazsa belediyedeki talepleri de iletelim yerleştiriversinler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler