Ali Yeşildağ Kimdir? Neden Gündem Oldu?

Ali Yeşildağ Kimdir? Neden Gündem Oldu?

Ali Yeşildağ kimdir?, neden gündem oldu? Seçime sayılı günler kala herkesin merak ettiği o isim kim?

Seçime sayılı günler kala hem piyasalarda hem de sosyal medyada tansiyon yükseliyor. Hasan Yeşildağ ile Zeki Yeşildağ'ın öz kardeşi olduğunu belirten Ali Yeşildağ kim, nereli ve kaç yaşında? İşte Ali Yeşildağ hakkında merak edilenler…

Siyaset gündemine bomba gibi düşen iddiaları ile Ali Yeşildağ,bir video ile dikkatleri üzerine çeken isim oldu. Ali Yeşildağın hakkında merak edilenler ise şöyle..

ALİ YEŞİLDAĞ’IN KİMLERLE BAĞLANTISI VAR?

Ali Yeşildağ’ın öz abisi Hasan Yeşildağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevinden arkadaşı olarak biliniyor. Pınarhisar Cezaevinden arkadaşı olarak bilinen Hasan Yeşildağ, 1961 yılında Rize’de dünyaya gelmiştir. 1990 tarihinden günümüze kadar halı saha işletmeciliği yapmasının yanı sıra inşaat ve gıda sektöründe de faaliyetlerine devam etti. İki kardeş olan Hasan Yeşildağ ve Zeki Yeşildağ’ın 2017 yılı itibari ile Türk Medya Grubunun da sahibi olduğu biliniyor.

Kasımpaşa ve Rize Spor Klübü Yönetim Kurulunda üye olan ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyeliğini üstlenmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği de yapan Yeşildağ, Sedat Peker videolarında da gündeme gelmiş isimler arasındadır.

ALİ YEŞİLDAĞ “YAPILAN HAKSIZLIKLARI ANLATMAK İÇİN VİDEO ÇEKTİM”

Ali Yeşildağ YouTube kanalında yayınladığı video için kendisine yapılan haksızlıkları anlatmak için video çektiğini dile getirdi. “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Ben bu videoyu sayın Cumhurbaşkanımıza değil, aile büyüğümüz olan Tayyip abiyle ilgili konuşacağım. Tayyip abiyle yaptıklarımız ve yaşadıklarımız, Zeki Yeşildağ ve Hasan Yeşildağ ile yaşadıklarımız” şeklinde belirten Yeşildağ videoda herkesi şaşırtan açıklamalarda bulundu.

Zeki ve Hasan Yeşildağ ile ortak olduğunu belirten Ali Yeşildağ, bu ortaklığın nereden ve hangi olaylarla başladığını anlattı. “50 Milyon dolar tahsilat yaptık. Hatta tahsilat değil, resmen adamın arsasına çöktük. Antalya Havaalanı ihalesi, sene 2007-2008 arkadaşım Enis, benim sosyal hayattan arkadaşım. Birgün beni aradı. Hacım, benim ofise gelebilir misin bir görüşelim dedi. Olur dedim, gittim. Enis, Çelebi Holdingin danışmanıdır. Çelebi Holding Havaalanı hizmeti yapıyor.” diyerek arkadaşı Enis’in çalıştığı holdingin havaalanı ihalesi için danışmanlık teklif ettiğini belirtti.

“Ne yapmamı istiyorsunuz dedim. “Biraz dışlıyorlar, kanal bulamadık. Sen Tayyip abiye ulaştır, oradan çözersen ve ihaleyi biz alırsak, sayesinde 30 milyon dolar dedi. Olur dedim. Canan hanımla (Canan Çelebi) konuşacağım seni yarın arayacağım. Çelebi Holding Binasında buluşalım dedi.” sözleriyle yaşadıklarını anlatan Yeşildağ “Gittim, Canan hanım, Enis ve Enis’in eşi konuştuk. Tamam, yardımcı olurum dedim. Konuyu Mücahit Aslan takip ediyordu. Tayyip abinin adına büyük işleri takip eden kişidir. Mücahit’i aradım. Görüşmemiz lazım dedim. Ankara’da olduğunu söyledi ve gittim. Mücahit’e durumu anlattım. Mücahit ise bu ihaleyi biz alacağız dedi. Sen bize içerden bilgi getir. Biz organize edelim. Senin 30 milyon bizde dedi. Çok ayıp olur Enis eski arkadaşım dedim. Fakat Kabul ettim. Enis’in ofisine giderek ne kadar teklif sunacaklarını öğrendim ve Mücahit’e söyledim.”

O DÖNEMDE HER İSTEDİKLERİNİ YAPAMIYORLARDI!

Yaşadıklarını bir bir anlatan Ali Yeşildağ “Tayyip abinin işlerini ve büyük ihaleleri yöneten kişi” olarak tanımladığı Mücahit Aslan ile irtibat kurarak bilgileri aktardığını dile getirdi. 15 yıllığına kiralanacak olan Antalya Havaalanı ihalesi için verilecek teklifi öğrenerek Mücahit Aslana aktaran Yeşildağ, “O dönemde her istediklerini yapamıyorlardı, hukuk işliyordu” dedi.

ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ!

Çelebi Holding’in evrak eksikliği sebebi ile ihaleyi alamadığını belirten Yeşildağ “Ben 30 milyon doları bekledim. Yani şöyle oldu Tayyip abinin deyimiyle ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’. Tayyip abiden gelecek. Mücahit öyle diyor. Bu ay geliyor, öbür ay geliyor, öbür ay geliyor. Aylar bitmedi benim 30 milyon dolar gelmedi.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Videoda çarpıcı iddialarda bulunan Yeşildağ “Eminim ki şöyle oldu. Mücahit benim 30 milyonu indirdi. Ben şimdi ne diyeceğim Tayyip abiye? Versene kardeşim parayı deme şansım var mı? Benim 30 milyon dolar uçtu. Çok önemli değil, bir gün alırız. Önemli olan borcum olmasın alacağım olsun.” dedi. Aynı zamanda “ diğer videolarımda daha çok şaşıracaksınız” diyerek İzleyenleri şaşkına çeviren konuşmaları ile gündeme oturan isim oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler