Airbnb Yasası Resmi Gazete'de! Ağır Cezalar Verilecek!

Airbnb Yasası Resmi Gazete'de! Ağır Cezalar Verilecek!

Airbnb ile kiralanan evleri hedef alan 'Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına Dair Kanun' bugün Resmî Gazete'de yayınlanmış oldu. İşte haberin detayları...

Airbnb ile kiralanan evleri hedef alan 'Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına Dair Kanun'  Resmî Gazete'de yayınlandı. Bu karar ile beraber konut kiralama işlemlerini gerçekleştirmek için vatandaşların  Kültür ve Turizm Bakanlığından izin almaları zorunluluk bildiriyor.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA YAĞACAK

Airbnb yasası Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından da onaylandı.Bu hizmet E-devlet platformu üzerinden de entregre edildi.Karara göre evini günlük ya da  haftalık izinsiz olarak kiraya veren kişilere her bir konut için ceza yağmış olacak. Yasaya göre turizm amaçlı kiraya verilen her bir konut için kiraya veren kişiye her bir konut kiralama işlemleri için 100 bin TL para cezası verilecek.

Bunun yanı sıra izin belgesi alarak faaliyette bulunmak isteyen kişiler için 15 günlük bir süre dilimi verilecek. 15 günde izin belgesi almadan hala turizm amaçlı çalışmalar yapan kişilere 500 bin TL idari para cezası uygulanacak.Tekrar yetkililer tarafından kişilere 15 günlük süre verilecek. 15 günün sonunda hala ödemesini gerçekleştirmeden faaliyet gösteren kişilere  bu kez 1 milyon TL idri para cezası uygulanacak.

BELGESİ OLMAYANA KİRALAMA İZNİ YOK

Aihrnb yasası bugün Resmi Gazete'de yayınladı. Kararlar doğrultusunda belgesi olmadan ya da Kültür Bakanlığı'ndan izin almanda faaliyet yapan kişilere kiralama izni verilmeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler