15 Temmuz Şehitleri Törenle Anılacak

15 Temmuz Şehitleri Törenle Anılacak

15 TEMMUZ Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Alanya'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yarın gerçekleştirilecek yürüyüş ve anma etkinliklerine tüm Alanya halkını davet etti.

'Türkiye Geçilmez" temasıyla düzenlenecek beşinci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Alanya'da 15 Temmuz Perşembe (yarın) öğle namazı öncesi, Alanya Alış Camii'nde şehitlerin ruhu için mevlit okutulacak ve hatmedilecek. Saat 13.00'te ise Alanya Garnizon Şehitliği, akabinde de şehit ve gazi aileleri ziyaret edilecek.

20.30'DA DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENECEK

Saat 17.00'de Alanya Emniyet Müdürlüğü ve Alanya Jandarma Komutanlığı'nın öncülüğünde araç korteji düzenlenecek. Kortejin ardından 20.30'da İskele Şelale Meydanı'ndan başlayarak Atatürk Anıtı önüne kadar Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı'nda (Anıt Önü) devam edecek program 21.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ŞİİR VE RESİM SERGİLERİYLE DE ANILACAK

Anma töreninde şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti ve Alanya Müftülüğü tarafından dua edilecek. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in günün anlam ve önemine ilişkin gerçekleştireceği konuşmaların ardından Alanya Belediyesi Mehter Takımı performanslarını sergileyecek. Şiir ve kompozisyonların seslendirilmesinin akabinde ise satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verilecek.

15 TEMMUZ'U 16 TEMMUZ'A BAĞLAYAN GECE SELA SESLERİ YÜKSELECEK

Anma etkinliklerinin ardından "Çocukların gözüyle 15 Temmuz" başlığıyla düzenlenen resim sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Alanya Müftülüğünce yapılacak dua ve ilahilerin seslendirilmesinin akabinde 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat tam 00.13'te camilerden sela okunacak.

'BİRLİĞİMİZİ DİRLİĞİMİZİ SAĞLAMLAŞTIRALIM'

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü çerçevesince düzenlenen anma etkinliklerine tüm vatandaşları davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Birliğimizin ve dirliğimizin sembolü haline gelen 15 Temmuz günü tüm vatandaşlarımızı 20.30'da İskele Şelale Meydanı önünden başlayacak yürüyüşe ve akabinde Hükümet Meydanı'nda gerçekleşecek anma programlarına davet ediyorum" dedi.

15 Temmuz Şehitleri Törenle Anılacak

15 Temmuz Şehitleri Törenle Anılacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler