Yeni Yasa Yayınlandı: PayPal ve Apple Pay İle Ödeme Seçeneği Geri mi Dönüyor?

Yeni Yasa Yayınlandı: PayPal ve Apple Pay İle Ödeme Seçeneği Geri mi Dönüyor?

Türkiye'de uzun zamandır kullanılmayan PayPal ödeme yöntemi ve Apple Pay ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Son haberlere göre, PayPal'ın Türkiye pazarına geri dönebileceği konuşuluyor.

Dün gece Resmi Gazete'de yayınlanan karar, Türkiye'de uzun süredir kullanılamayan PayPal ve Apple Pay için önemli bir gelişmeye işaret ediyor. Artık iPhone kullanıcıları, Apple Pay gibi popüler uygulamalara erişim sağlayabilecek. Türkiye'de tüm engellerin kalkmasıyla birlikte, bu ödeme yöntemlerinin kullanımında önemli değişiklikler bekleniyor. 

PAYPAL VE APPLE PAY TÜRKİYE'YE GERİ DÖNÜYOR?

Resmi Gazete'de yayınlanan 6689 sayılı KVKK'nın 9. maddesinde yapılan değişiklikle, gelişmiş ödeme sistemleri ve yurt dışı merkezli şirketler için önemli bir adım atıldı. Yeni düzenleme ile yurt dışında faaliyet gösteren, global hizmet veren şirketler, kişisel verileri yeterlilik koşulları sağlandığında Türkiye dışına aktarabilecek. Bu kapsamda, öne çıkan şirketler arasında Paypal ve Apple Pay bulunuyor. Ancak, bu değişikliğin devreye girebilmesi için belirli yeterliliklerin karşılanması gerekiyor. 

Türkiye'de uzun bir süredir faaliyet göstermeyen PayPal, temassız ödeme yöntemleri arasında bulunan ve iPhone'larda kullanılan Apple Pay gibi servisler, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile tekrar ülkede hizmet verebilecek. İki ödeme sisteminin Türkiye'de faaliyet göstermesini sağlayan bu yasa değişikliği, kullanıcılar için önemli bir gelişmeyi beraberinde getirebilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler