Yargıtay'da Seçim Sona Erdi: Yeni Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez Oldu

Yargıtay'da Seçim Sona Erdi: Yeni Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez Oldu

Yargıtay'da yaşanan seçim krizi sona erdi. 37. tur oylaması sonucunda Ömer Kerkez, 193 oyla yeni Yargıtay Başkanı olarak seçildi. Diğer aday Mehmet Akarca ise 103 oyda kalarak başkanlık için yeterli oyu alamadı.

Yargıtay'da seçim tamamlandı. Yeni yargitay başkanı Ömer Kerkez oldu. İşte haberin detayları...

YARGITAY'DA SEÇİM KRİZİ SONA ERDİ

Yargıtay'da uzun süredir devam eden seçim krizi, 37. tur oylamasıyla son buldu. Oylamanın sonucunda, Ömer Kerkez yeni Yargıtay Başkanı seçildi.

Diğer aday Mehmet Akarca ise 103 oyda kalarak başkanlık için gerekli desteği sağlayamadı. Seçim sonucuyla birlikte Ömer Kerkez, Yargıtay Başkanlığını kazandı.

YENİ YARGITAY BAŞKANI 193 OYLA KAZANDI 

Ömer Kerkez'in yeni görevi, 4 yıllık bir süre için geçerli olacak. Kerkez'in seçilmesiyle birlikte, Yargıtay Başkanlığı görevini devralacak ve önemli sorumlulukları üstlenecek.

Öte yandan, mevcut Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresinin 24 Mart'ta dolmasıyla seçimlerin gerçekleştirildiği biliniyor. Akarca'nın görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimlerde, Kerkez, 193 oy alarak başkanlığı kazanan isim oldu.

"BEN TAMAMEN KAFAMDA HER ŞEYİ SİLDİM"

Cübbe giyme töreninin ardından konuşma yapan Kerkez, “Kamuoyunu çok meşgul etti ama bugün itibarıyla seçim süreci her şeyiyle bitti. Ben, tamamen kafamdan her şeyi sildim. İçime attıklarımı attım. Bugün hep beraber yargımız için, Yargıtayımız için ne yapılması gerekiyorsa bunlara bakacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler