TikTok’ta Yaptıklarıyla İnfial Yaratan Kişi, Sorgusunun Ardından Serbest Bırakıldı

TikTok’ta Yaptıklarıyla İnfial Yaratan Kişi, Sorgusunun Ardından Serbest Bırakıldı

Geçtiğimiz günlerde TikTok aracılığıyla müstehcen içerikler paylaşan kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Emniyet güçleri, sosyal medyada infial yaratan olayla ilgili şüpheliyi göz altına aldı. İşte konuyla ilgili detaylar haberimizde…

Sosyal medya üzerinden kullanıcıların para kazanma olayı gün geçtikçe yayılıyor. Ancak bazı içerik üreticileri para kazanmak uğruna uygunsuz görüntüler paylaşıyor. Bu da toplumu ciddi anlamda etkiliyor. Son olay ise adeta yüz kızartıcı cinsten…

TikTok üzerinden canlı yayın yapıp para kazanan G. H.’nin hamile olduğu öğrenildi. Müstehcen paylaşım yapan şüphelinin hamile olduğunu duyan kullanıcılar adeta şok geçirdi.

ekran-resmi-2023-11-27-16-53-50.png

SAVCILIK TARAFINDAN SORGUSU YAPILDI

Sosyal medya hesabından para karşılığı müstehcen içerikli canlı yayın yapıp, 1 saatte 100 bin lira topladığı öne sürülen kişi göz altına alınmıştı. Ahlak Büro Amirliği tarafından sorguya alınan G. H.’nin 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Ahlak Büro Amirliği’nde yapılan işlemlerinin ardından 35 yaşındaki G. H. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Savcılığa ifade veren G. H., sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BAKANLIK OLAYA DAHİL OLDU

Görüntülerin sosyal medyada infial oluşturmasının ardından konuya ilişkin bir açıklama da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık yayın ile ilgili şunları söyledi;

Bazı basın yayın organlarında yer alan bir TikTok kullanıcısının uygunsuz görüntülerle hediye ve bağış toplaması haberleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Haberlere konu olan sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımlarda; çocukların psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyecek, çocukların ihmal ve istismarı ile kadınlara yönelik hakaret içerikli, küçük düşürücü, kişi onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte görsellere yer veren görüntülerin yer aldığı anlaşılmıştır.

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce bahsi geçen içeriğin kaldırılması, erişimin engellenmesi talebinde ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler