Tatbikat Hazırlığı

Tatbikat Hazırlığı

TÜRKİYE Afet ve Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yer alan Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi yöneticileri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Antalya İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

AFAD Antalya İl Müdürü Fevzi Timur, TRAC Genel Sekreteri Muhsin Bozkurt, TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu, yönetim kurulu üyeleri Yusuf Demir, Mustafa Doğan Ayhan, Hasan Oflas, temmuz ayı içinde Antalya'da gerçekleşecek 'Acil Afet ve Haberleşme Tatbikatı'nın hazırlık çalışmaları ve tatbikat planının detayları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

TRAC GÖREVE HAZIR

Deprem tatbikatında AFAD'ın arama-kurtarma birimlerine, enkaz kaldırma birimlerine, oluşturulacak kriz merkezi ve masalarına kesintisiz telsiz haberleşmesi desteğinde bulunacak olan TRAC'ın telsiz operatörleri, "Biz, mobil telsiz istasyonlarımızla her an göreve hazırız" dedi.

TAMP'IN ÖNEMİNİ ANLATTI

TAMP hakkında bilgilendirme yapan AFAD Antalya il Müdürü Fevzi Timur, TAMP'ın önemini şöyle anlattı:

"TAMP, Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri kapsıyor. TAMP, entegre planlama yaklaşımı ve modüler yapısıyla afet sırasındaki operasyon risklerini en aza indirecek bir sistem."

TRAC'A ÖVGÜ

Fevzi Timur, TRAC'ın her türlü doğal afet olayında hayati önem taşıdığına dikkati çekerek, "Antalya, TRAC'ın çalıştırdığı bir acil afet haberleşme istasyonuna sahip olması, çok sayıda gönüllü telsiz operatörünün her an göreve hazır beklemesi bakımından çok şanslı bir şehir" dedi. Timur, TRAC'ın kesintisiz telsiz haberleşmesi hizmetlerine övgü yağdırdı.

AFAD-TRAC İŞBİRLİĞİ

TRAC Genel Sekreteri Muhsin Bozkurt, kamu yararına hizmet veren TRAC'ın devlet kurumlarıyla işbirliği protokolleri bulunan tek kurum olduğunu ifade etti. TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu da temmuz ayında planlanan deprem tatbikatında belirlenen noktalarda mobil telsiz istasyonlarıyla haberleşmeyi sağlayacaklarını söyledi.

tatbikat-hazirligi-7337-dhaphoto2.jpegtatbikat-hazirligi-7337-dhaphoto1.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler