Son Dakika: İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hayatını Kaybetti

Son Dakika: İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hayatını Kaybetti

İsmailağa Cemaati'nin 94 yaşındaki lideri Hasan Kılıç'ın vefat ettiği açıklandı. Kılıç, 2022 yılında hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati'nin kurucu lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ardından cemaatin lideri olarak görev almıştı.

İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç, önceki gün hastanede vefat etti. İsmailağa Cemaati açıklamasında,

"Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) rahmet-i Rahman'a kavuşmuştur. Ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun!" denildi.

Cenaze merasimiyle ilgili detayların daha sonra duyurulacağı belirtildi.

HASAN KILIÇ MÜŞAHEDE ALTINDAYDI

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Hasan Kılıç, doktorların tavsiyesi üzerine hastaneye kaldırılmıstı. Kılıc, müşahede altında tutuluyordu. 

İsmailağa Cemaati'nin kurucu lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun 23 Haziran 2022 tarihindeki vefatının ardından, Hasan Kılıç cemaatin yeni lideri olarak atanmıştı. Ancak, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Kılıç hastaneye kaldırılmıştı.

CÜBBELİ AHMET İLE YAŞADIĞI POLEMİKLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKMİŞTİ

Yaklaşık 2 yıl boyunca şeyhlik görevini sürdüren Hasan Kılıç, cemaatin tanıdık simalarından Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile yaşadığı polemikle dikkatleri üzerine çekmişti. Bu polemik sonucunda, Cübbeli Ahmet'in İsmailağa Cemaati'nden kovulmasını sağlayan Kılıç, cemaat içinde önemli bir gelişme olarak değerlendirilmişti.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU'NUN  VASİYETİ ÜZERİNE HASAN KILIÇ CEMAATİN LİDERİ OLARAK GÖREVE BAŞLAMIŞTI

İsmailağa Cemaati'nin kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatı sonrasında, oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, babasının vasiyetini açıkladı. 93 yaşında böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Ustaosmanoğlu'nun isteği doğrultusunda, cemaatin yeni liderinin Hasan Kılıç olacağını duyurdu. Bu duyuruyla birlikte, Ustaosmanoğlu'nun dünürü olan Hasan Kılıç resmen İsmailağa Cemaati'nin lideri olarak göreve başlamıştı. Ahmet Ustaosmanoğlu, babasının vasiyetinde "Benden sonra cemaatin başına Hasan Efendi'yi (Hasan Kılıç) tayin ettim" dediğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler