Sıcak Haber: İsrail Rotasını Suriye’ye Çevirdi!

Sıcak Haber: İsrail Rotasını Suriye’ye Çevirdi!

İsrail - Filistin gerilimi sürüyor. Gerilim artık orta doğunun ortak bir sorunu geldi. Sorunun büyüdüğünü gösteren bir olay bugün yaşandı. İsrail, Suriye’yi hedef aldı.

Hafta sonu yaşanan Filistin - İsrail gerilimi kaldığı yerden devam ediyor. Hamas’ın askeri gücü Cumartesi günü İsrail’e operasyon düzenlenmişti. İsrail ise çok sert karşılık verdi. Gerilimin 6. gününe girilirken İsrail hedefini Suriye’ye çevirdi.

İsrail güçleri, Suriye’de bulunan iki havalimanını hedef aldı. Şam ve Halep’te bulunan havalimanları bombalandı. İsrail, dış güçler tarafından gelebilecek tehlikelere karşı önlemini artırıyor.

ekran-resmi-2023-10-12-17-28-18.png

İSRAİL, HEDEFİNE SURİYEY’Yİ KOYDU

12 Ekim Perşembe günü öğlen saatlerinden sonra bölgede sıcak bir haber daha geldi. İsrail Suriye kanadını güvence altına almak adına yeni bir saldırı düzenledi. İsrail ordusundan dün yapılan açıklamada, "Suriye'den İsrail'e yönelik çok sayıda top atıldığı tespit edildi” açıklamasını yapmıştı.

İsrail ordusunun yaptığı açıklamanın üzerinden bir gün geçmesine karşın karşılık verildi. Bugün İsrail’e asker kuvvetler Suriye’yi bombardımana tuttu. Şam ve Halep’teki iki havalimanı kullanılamaz hale geldi.

GAZZE’DEKİ SICAK ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

7 Ekim’de başlayan olaylar, hafta içinde de sürüyor. Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail sert karşılık verdi. Gazze’de gün be gün bombardıman sürüyor. Ayrıca İsrail, Gazze’ye su, elektrik ve yakıt akışına izin vermiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler