Meteoroloji ve İçişleri Bakanı Yerlikaya Uyardı: 25 İl Sarı ve Turuncu Alarmda!

Meteoroloji ve İçişleri Bakanı Yerlikaya Uyardı: 25 İl Sarı ve Turuncu Alarmda!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Meteoroloji'nin sel uyarısı yaptığı 25 il için vatandaşlara tedbir çağrısı yaptı. Özellikle sarı ve turuncu alarm bölgelerindeki halkın 112'yi takip etmesi önemli.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 15 ve 16 Ocak tarihleri için sarı ve turuncu kodla uyardığı 25 ilde yaşayan vatandaşlara yönelik bir çağrıda bulundu. Aşırı yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirten Bakan Yerlikaya, önlemlerin elden bırakılmamasının büyük önem taşıdığını vurguladı. İşte detaylar...

METEOROLOJİ 25 İLİ UYARDI: SARI VE TURUNCU ALARM!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Mersin ve Antalya için "turuncu"; Çanakkale, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çorum, Osmaniye, Hatay, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş ve Adana için "sarı" uyarısında bulundu. Halkın, bu uyarılara dikkat ederek güvenlik önlemlerini alması istendi.

BAKAN YERLİKAYA: TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN!

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aşırı yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" ifadelerine yer verdi.

15-ocak-hava-durumu.jpg

GECE SAATLERİNDE KARADENİZ'DE FIRTINA UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gece saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Giresun, Ordu ve Samsun çevreleri ile Sinop'un iç kesimleri, Çorum, Amasya, Tokat, Kastamonu, Bolu ve Karabük çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı. Bu durumun ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere neden olabileceği konusunda uyarı yapıldı.

YÜKSEK KESİMLERE DİKKAT: ÇIĞ TEHLİKESİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Halkın, bu bölgelerde dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önemle vurgulandı.
Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde artması, ancak diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif esmesi, Marmara ve Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

16-ocak-hava-durumu.jpg

ULAŞIMDA AKSAMALARA KARŞI DİKKATLİ OLUN

Yağışların etkisiyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Çanakkale için "sarı" alarm, Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir, Mersin, Manisa ve Muğla için "turuncu" alarm uyarılarına dikkat edilmesi önemle vurgulandı.

AKDENİZ'DE SAĞANAK BEKLENİYOR

Antalya’nın doğu ilçeleri ile Kaş, Finike, Demre ilçeleri ve Mersin’in batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Antalya merkez ile salı günü sabah saatlerinden itibaren Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çarşamba günü saat 15.00'e kadar etkili olacağı bildirildi. Bu bölgelerde sel ve su baskınları ihtimali yüksek olduğu için halkın önlemlerini arttırması istendi.

PARÇALI BULUTLU, YAĞIŞLI GEÇİŞLER

Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz bölgesi ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yağışlı geçişlerin yaşanacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Toroslar Mevkii'nde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı öngörülüyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Bu hava durumu şartlarına karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önemle hatırlatılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler