Meteoroloji, 14 İl İçin Sarı Kodlu Uyarıda Bulundu!

Meteoroloji, 14 İl İçin Sarı Kodlu Uyarıda Bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu haritasını yayımlayarak vatandaşları uyardı. İstanbul dahil birçok ilde 1 hafta boyunca dolu, sağanak ve gök gürültülü yağmurun etkili olması bekleniyor. 14 kent için sarı kodlu alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan yeni hava durumu haritasına göre, ülkemizin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN 14 İL İÇİN UYARI 

Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Zonguldak ve Bartın hariç), Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

MGM'nin son değerlendirmelerine göre, yağışların bu bölgelerde etkili olması beklenirken, vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önem taşıyor.

TOZ TAŞINIMI GELİYOR

İç Anadolu'da (Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat), Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde (Adana'nın kuzeyi, Mersin'in iç kesimleri, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri) ve Kastamonu çevrelerinde ile Kırklareli'nin kuzeyinde olacak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı bekleniyor. Bu durumda, bölge sakinlerinin olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önem taşıyor.662fd8f663198a575d9bcf40.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler