Kısmi sokağa çıkma yasağı detayları

Kısmi sokağa çıkma yasağı detayları

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine “YKS Tedbirleri" konulu gönderdiği genelgenin detayları belli oldu.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine “YKS Tedbirleri" konulu gönderdiği genelgenin detayları belli oldu. YKS yoğunluğunu önlemek amacıyla, 27 Haziran Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında, 28 Haziran 2020 Pazar günü ise 09.30 ile 18.30 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu azaltmak, koronavirüs (COVID-19) bulaşma riskini minimuma indirmek için İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımladı. 81 ilin valiliğine “YKS Tedbirleri” konulu gönderdiği genelgenin detayları ise belli oldu. Sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasının temenni edildiği açıklamada 27 Haziran Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında, 28 Haziran 2020 Pazar günü ise 09.30 ile 18.30 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını belirtti.

YKS'nin yapılacağı günlerde sınav binasına ulaşımlarında kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü de sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır. Ayrıca önceden şehirlerarası otobüs, uçak, tren ve vapurlara bilet almış olanlar kısıtlamaya bağlı değildir. Yine genelgede ifade edilen, 27 Haziran ve 28 Haziran 2020 tarihlerinde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri açık kalacaktır. Ve vatandaşlar oturdukları adrese en yakın bulunan unlu mamul iş yerleri, market ve bakkallara gidip gelebilecektir.

- Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın yapılacağı okul, sınav merkezlerinin etrafındaki kırtasiyeler ile çalışanları kısıtlamadan muaf olacak.

- Rezervasyon yaptırmış olan yerli ve yabancı turistler; konaklama tesisine; uçak, otobüs gibi toplu ulaşım araçları ve özel araçlarıyla gidebilecek. 

- Turistlerin tesislerinde plaj bulunmaması halinde halk plajları dahil diğer bütün plajlardan yararlanılabilecek. Müze ve ören yerleri ile tarihi/ kültürel/ dini anıtları/ ibadethaneleri/ türbeleri ziyaret edebilecek.

Ayrıca bu hizmetleri sunacak işletme yerlerinde çalışanlar kısıtlamadan muaf tutulacak 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler