Kavurucu Sıcaklık Erken Geldi: Antalya ve Yurt Genelinde Hava Nasıl?

Kavurucu Sıcaklık Erken Geldi: Antalya ve Yurt Genelinde Hava Nasıl?

Yurt genelinde sıcak hava dalgası başladı. Hafta başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık oluştu. Özellikle de Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde termometreler 40 dereceyi bulan sıcaklıkları ölçtü.

Mayıs ayının büyük bölümünüde hava sıcaklığı düşük kaldı. Yağışların sık sık olmasıyla bazı bölgelerde sel oluştu. Kış mevsimine göre, geçtiğimiz ay verimli bir yağış görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise, yurt genelindeki hava sıcaklıklarından dolayı vatandaşı uyardı. MGM, bazı yağmur geçişlerinin gün içinde yaşanabileceğini söyledi.

ekran-resmi-2024-06-06-09-15-17.png

ANTALYA VE AKDENİZ’DE HAVA NASIL?

Akdeniz Bölgesi; az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu olacak. Öğle saatlerinden sonra Antalya'nın kuzeybatı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ekran-resmi-2024-06-06-09-14-02.png

Adana 43 derece, Antalya 41 derece ve Hatay 40 derece sıcaklık görecek. Sıcaklık Akdeniz Bölgesi’nde etkisini göstercek. Ayrıca Antalya’da az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batısı parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı çevreleri (Korkuteli ve Elmalı ) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

ekran-resmi-2024-06-06-09-14-11.png

YURT GENELİ HAVA DURUMU

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; geçen hafta boyunca yurdu etkileyen yağışlı ve serin hava terk ederek, yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bıraktı. Yurdun batı, iç ve güney kesimlerinde 6 ile10 derece, Karadeniz sahil kesiminde ise 3 ile 6 derece mevsim normalleri üzerine çıkması beklenmektedir.

Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Sivas, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri, Konya'nın batı kesimleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, Bursa'nın doğusu yağmur geçişleri yaşayabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler