Deprem Bölgesinde Beklenen Oldu: OHALİlan Edildi

Deprem Bölgesinde Beklenen Oldu: OHALİlan Edildi

6 Şubat saat 04.17 esnasında meydana gelen deprem ile birlikte pek çok il içerisinde yıkım ve can kayıpları meydana geldi. Ardından ise 6 Şubat tarihinde tekrar saat 13.28 de ikinci deprem meydana geldi. Kahramanmaraş merkezli olara

6 Şubat saat 04.17 esnasında meydana gelen deprem ile birlikte pek çok il içerisinde yıkım ve can kayıpları meydana geldi. Ardından ise 6 Şubat tarihinde tekrar saat 13.28 de ikinci deprem meydana geldi. Kahramanmaraş merkezli olarak yaşından bu depremler sonucunda herkesin gözü gerçekleşecek olan açıklamaya döndü.

Gerek bakanlar gerek ise AFAD ekipleri tarafından çeşitli açıklamalar yapıldı. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Açıklama ile birlikte anayasanın 119.maddesi ifade edilerek OHAL ilan ettiğini belirtti. Toplam olarak 10 farklı enkaz illerinde 3 ay süreyle OHAL devam edecek.

Depremin İkinci Gününde Hala Umutlar Devam Ediyor!

Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilen deprem açıklaması ile birlikte OHAL ilanı belirtilirken aynı zamanda yardım malzemeleri konusunda problemleri meydana geldiğini ve destek gerektiğini belirtti. Pek çok kişi tarafından söylenen cümleleri de tekrarlayarak Cumhuriyet içerisinde değil aynı zamanda tüm coğrafya içerisinde de yaşanan en büyük deprem felaketi ile karşılaştığımızı niteledi.

Deprem üzerinde toplam olarak büyük etkilerden illerin 10 adet olduğunu ifade ederken olağanüstü halin bu illerde devam edeceğini belirtti. Aynı zamanda mevcut enkaz durumlarına karşı bu 10 yıl içerisinde 53.317 arama kurtarma görevlisinin yer aldığı da söylendi. Sadece Türkiye'de değil aynı zamanda yurt dışından gelen arama kurtarma ekiplerinin de bu çalışmalara katıldığını ve bu sayının saatler geçtikçe daha da arttığını cümlelerine ekledi.

Ulaşım Konusunu Ciddiye Alın!

Yaşanılan büyük deprem ile birlikte 2. gününde de tekrar aynı uyarılar verilmeye başlandı. Deprem bölgesi üzerinde yer alan yolların kullanılmaması gerektiği tekrar nitelendi. Bunun beraberinde mevcut kış şartları ile birlikte yardım ekiplerinin de oldukça zor bir şekilde ulaştığı ifade edilmekte.

Enkaz alanına ulaşmak ve yardım ekiplerinin depremzedelere yardım etmesi amacıyla ise sadece arama kurtarma değil aynı zamanda TSK personellerinde harekete geçmiş durumda yer alıyor. TSK içerisinde yer alan 10 adet gemi ve 54 adet kargo uçağı gibi pek çok imkan depremzedeleri kurtarmak için seferber ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler