Çeyiz Parasında Yaş Sınırı Nedir?

Çeyiz Parasında Yaş Sınırı Nedir?

Çeyiz Parası, Çeyiz Parası Yaş, Çeyiz Parası Yaş Sınır, Çeyiz Parası Yaş Sınır Nedir ? Çeyiz Parası Ne Kadar ? Çeyiz Parası Nereden Alınır ? Çeyiz Parası Nereden Başvurulur ? Çeyiz Parası İlgili bilgiler..

Çeyiz Parasında Yaş Sınırı Nedir?

Evlenmek üzere olan kişiler için devlet tarafından sağlanmakta olan çeyiz parası yaş sınırı nedir? Konusunda kişiler için belirlenmekte olan yaş sınırı bulunmamaktadır. Devlet katkısı kişiler için belirlenmekte olan çeyiz parası konularında en iyi şekilde ödemeler sağlanmaktadır. Evlilik nedeniyle yetim aylığının kesilme durumunda kişiler için sunulmakta olan çeyiz parası kız çocuklarının mağdur olmamasını sağlamaktadır. Kız çocuğuna evlendiği zaman toplu olarak ödenmesi gereken bir paradır.

Evlilik yardımı için de kişilerin herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Halk arasında devlet evlilik yardımı olarak da bilinmekte olan bu çeyiz parası annesi ya da babası vefat etmiş olan kişilerin ölüm geliri ya da aylığı alması durumunda kız çocuklarına verilmektedir. Nakit olarak yapılmakta olan bu yardım kişilerin evlenme süreçlerinde oldukça yardımcı olur. Hak sahipleri çeyiz parasını evlilik öncesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurularak alınmaktadır.

Çeyiz Parası Kimlere Verilir?

Çeyiz parası kimlere verilir? Konusunda anne babasının vefatı sonucunda onlardan ölüm yetim aylığı almakta olan kız çocukları evlenme yardımından yararlanmaktadır. Aynı durumda bulunan erkek çocukların ise bu şekilde bir hakkı bulunmamaktadır. Evlenme ödeneğine başvuruda bulunmak isteyen kişiler için yetim aylığı alma koşulu vardır. Yani kız çocuklarının bu aylığı alması durumunda ve de herhangi bir gelirinin olmaması durumunda bu parayı alması mümkündür.

Çeyiz Parası Ne Kadar?

Çeyiz parası ne kadar? konusunda evlenecek kişiler için getirilecek olan çeyiz hesabında devlet yardımı tam olarak 9 bin TL’ye çıkarılmıştır. Yönetmelik değişikliklerine göre ise artık devlet katkısı hesapta birikmekte olan tutarın %25’ine kadar çıkabilecektir. Buradaki üst sınır ise 9 bin TL olmaktadır. Çeyiz parası ve devlet katkısına dair yapılmakta olan yönetmelik değişikliğine göre düzenli ödeme süresi 36 ile 47 ay olanlar için hesaptaki birilimin %10 ve %29’u olacaktır.

Çeyiz parasının alınması için kişilerin ilk olarak başvuruda bulunması söz konusudur. evlenme yardımı almak isteyen kişilerin evlenmekte oldukları tarihten itibaren 5 yıl içinde bu ödeneğe başvurmayanlar da haklarını kesin olarak kaybetmektedir. Çeyiz parası için nasıl başvuru yapılır? Konusunda SGK il müdürlüklerine ya da sosyal güvenlik merkez müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekir.

Çeyiz Parası Alma Şartları Nelerdir?

Kişilerin evlenmeleri halinde dul ya da yetim aylığının kesilmesi durumunda eş ve kız çocuklarla anneye bir defaya mahsus olmakla beraber yetim aylıklarının 12 aylık tutarı evlenme ikramiyesi olarak verilmektedir.

Kişilerin evlilik tarihinden önce en az 3 yıl hesabına düzenli ödeme yapılmaktadır. 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapmakta olan kişiler 6 ay süre içinde başvurmaları halinde bu parayı talep edebilir. Ancak ikinci evliliğini yapmakta olan kişiler için bu paranın alınması söz konusu olmamaktadır. Çeyiz parası alma şartları nelerdir? Konusunda bunlar bilinmelidir.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler