Bakan Koca Duyurdu: Prof. Dr. Sezer Hatemi Hayatını Kaybetti

Bakan Koca Duyurdu: Prof. Dr. Sezer Hatemi Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ünlü profesör Prof. Dr. Sezer Hatemi'nin vefat ettiğini duyurdu.

Bakan Koca, X hesabından yaptığı açıklamada, ihtisas dönemi hocalarından Prof.Dr. Sezer Hatemi'nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

BAKAN KOCAX HESABINDAN DUYURDU

"İhtisas dönemi hocalarımdan Prof. Dr. Sezer Hatemi’nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, başta eşi Prof. Dr. Hüsrev Hatemi ve yakınları olmak üzere, sevenlerine, hekim camiamıza başsağlığı diliyorum.Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Sezer hocamız, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bölümünün kurucusuydu. Öğrencileri onu daima saygıyla anacak."

husr-w8sr.webp

İhtisas alanı hekimlik olan ve bu alanda yaptığı araştırmalarla öne çıkan bir Hatemi, aynı zamanda edebiyat dünyasında da önemli katkılarda bulundu.

images-48.jpeg

TÜRK PEDİATRİ KURUMU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

"Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bölümü kurucusu çok kıymetli hocamız Prof. Dr. Sezer Hatemi vefat etmiştir.
Çocuk Endokrinoloji ve Pediatri alanında çok değerli çalışmaları olan, binlerce öğrenci, yüzlerce pediatri uzmanı yetiştiren hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Hocamıza Allahtan rahmet, ailesine ve pediatri camiasına baş sağlığı diliyoruz." 

PROF.DR. SEZER HATEMİ KİMDİR?

Prof. Dr. Sezer Hatemi, Türkiye'nin önde gelen uzmanlarından biriydi ve uzun yıllar Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında çalışmalarını sürdürdü. Özellikle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde pediatrik Endokrinoloji Bölümünün kurucusu olarak tanınıyordu. Birçok doktorun yetişmesinde önemli bir rol oynadı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dahil olmak üzere birçok hekimin hocasıydı. Ünlü bir doktor olan Prof. Dr. Hüsrev Hatemi ile evli olan Sezer Hatemi, sağlık camiasında büyük saygı ve takdir toplamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler