Bakan Kacır'dan "TÜBİTAK Staj Programı" Hakkında Paylaşım

Bakan Kacır'dan "TÜBİTAK Staj Programı" Hakkında Paylaşım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında öğrenciler için TÜBİTAK Staj Programında yetiştiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütülen Ulusal Staj Programı'nın "stajyer havuzu" hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ'NDE YOL ARKADAŞLARIMIZ"

Bakan Kacır, paylaşımında, "Milli Teknoloji Hamlesi'nde yol arkadaşlarımız TÜBİTAK Staj Programında yetişiyor." ifadesine yer verdi. Bu açıklama ile gençlerin, ülkenin teknoloji hamlesine katkı sağlayacak şekilde yetiştirildiğini vurguladı.

STAJYERLERİN DENEYİMLERİ PAYLAŞILDI

Bakan Kacır'ın paylaştığı videoda, TÜBİTAK Staj Programı'na katılan öğrencilerin deneyimlerine yer verildi. Videoda öğrenciler, staj sürecinde edindikleri bilgi ve tecrübeleri anlatarak, programın kariyerlerine olan katkısını dile getirdiler. Bu kapsamda, TÜBİTAK'ın sunduğu staj imkanlarının gençlerin gelişimine olan etkisi gözler önüne serildi.

2023 VE 2024 HEDEFLERİ

Videoda paylaşılan bilgilere göre, 2023 yılında TÜBİTAK Staj Programı kapsamında 834 öğrenciye staj imkanı sağlandı. Bakan Kacır, 2024 yılı hedeflerine de değinerek, "2024'te ise 1072 stajyer öğrenci almayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı. Bu hedef, gençlerin bilim ve teknoloji alanında daha fazla fırsat elde etmelerini sağlayacak.

Bakan Kacır'ın paylaşımı, genç yeteneklerin TÜBİTAK Staj Programı ile ülkenin bilimsel ve teknolojik ilerlemesine nasıl katkı sağlayacağını bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler