Antalya'da Kaç Kişi Oy Kullanacak?

Antalya'da Kaç Kişi Oy Kullanacak?

Antalya’da kaç kişi oy kullanacak? Cumhurbaşkanı aday seçimleri ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala Antalya’da kaç kişi oy kullanacak? İşte haberin detayları…

ANTALYA'DA KAÇ KİŞİ OY KULLANACAK?

Seçim süreci yaklaşırken, vatandaşların oy kullanma heyecanı sürüyor. Antalya’da oy kullanacak kaç kişi olduğu ise merak ediliyor. Genel seçimler için belirlenen seçmen ve sandık sayılarına göre Antalya’da 1.9 milyon civarında seçmenin oy verecek.

OY KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Seçmenlerin oy kullanacağı 14 Mayıs günü Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimi için geri sayım başladı. Oy verecek seçmenlerin dikkat etmesi gerekenler ise şu şekilde…

1-SANDIĞA GİTMEDEN NEREDE OY KULLANILACAĞINA BAKILMASI VE OY KULLANIM SAATİNE DİKKAT ETMENİZ GEREKİYOR.

Vatandaşlar, nerede oy vereceği ve hangi sandıkta oy kullanabileceği yönünde bilgileri içeren seçmen kağıdından bakabilecek. Seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayan kişiler ise YSK’nın internet sitesinden e-Devlet veya Seçmen Sorgulama Mobil uygulamasından, nerede ve hangi sandık numarasında oy kullanabileceğini öğrenebilecek. Tüm yurtta oy verilme saatleri ise 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Saat 17.00’den sonra gelen seçmen ise oy kullanamayacak.

2-T.C. KİMLİK BELGESİ UNUTULMAMALI!

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanını unutmamanız gerekiyor. Resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, evlenme cüzdanı, pasaport,sürücü belgesi, askerlik belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, noter ve askerlik kimlik kartı da oy vermek için sandığa giderken önemli hususlar arasında yer alıyor.

3-CEP TELEFONU İLE OY KULLANMAK VE KABİNE GİRMEK YASAK!

Oy verecek seçmenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer konu da oy verilecek yere giderken cep telefonu ve haberleşme cihazlarına yer verilmemesi şeklindedir. Cep telefonu, fotoğraf makinesi şeklinde görüntü kaydeden cihazların bulundurulması yasaktır. Belirtilen cihazların sandık kurulan iade edilmek üzere bırakılacağı belirtildi.

4-OY PUSULASINDA MÜHÜR DIŞINDA İŞARET KONMAMASINA DİKKAT EDİLMELİ!

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan genel seçimlerde birleşik oy pusulasında yer alan cumhurbaşkanı adayları için seçmenin tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti ittifak ya da bağımsız aday için “EVET” veya “TERCİH” mührünü taşırmadan basarak oy kullanımı yapılacak. Ayrıca oy pusulasının oy verilen alanına ve herhangi bir yerine imza atılması, işaret konulmaması gerekiyor. Aksi takdirde oy geçersiz sayılacak.

5-OY KULLANIMI GERÇEKLEŞTİKTEN SONRA OY PUSULALARI TEK ZARFA KONULACAK!

Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için seçmene verilecek olan iki adet oy pusulası olacak. Tüm oy pusulaları ise tek zarfa konulacak.

6-OY KULLANIMI TAMAMLANDIKTAN SONRA İMZA ATILACAK!

Seçmen oyunu kullanarak zarfa koyup sandığa attıktan sonra seçmen listesinde adının bulunduğu yerin tam karşısına imza atacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler