30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. Yılına Özel İstanbul Boğazı’nda Yat Yarışı Düzenlendi!

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. Yılına Özel İstanbul Boğazı’nda Yat Yarışı Düzenlendi!

İstanbul Boğazı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel olarak düzenlenen ‘İstmarin Kupası’ yat yarışı Kuruçeşme önünden start aldı. İşte detaylar…

Boğaz’da başlayacak yat yarışı için Türkiye Açık Deniz Yarış Spor Kulübü (TAYK), Moda Deniz Kulübü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İspark işbirliğiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel İstanbul Boğazı'nda İstmarin Kupası adı altında bir yat yarışı gerçekleşti. Yarış, 30 Ağustos Çarşamba günü saat 12:00'de Kuruçeşme'den başlayan yat yarışı, yelkenciler Beykoz şamandırasını döndükten sonra İstinye üzerinden tekrar Kuruçeşme'ye ulaşarak en geç 17:00'ye kadar tamamlamayı hedefliyor.

BOĞAZDA YELKENLİ HEYECANI

Yarışa katılacak yelkenli tekneler, IRC sınıfı tek gövdeli olacağı belirtildi. Ayrıca IRC O, IRC 1, IRC 2, IRC 3 ve IRC 4 sınıflarından birçok yelkenli tekne yarışa katılacak. Yarışın heyecanı, özel olarak tasarlanan İstmarin Kupasını kazanmak için yarışacak olan yelkenciler arasında gerçekleşiyor. Boğazın mavi sularında yelken açan yelkenliler dron ile görüntülendi. Bu özel etkinlikte, İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı. Bu da spor meraklılarına, yelken tutkunlarına ve davetlilere yarışı rahatlıkla izleme fırsatı sundu. Seyir alanları, Arnavutköy Akıntıburnu ve Emirgan sahilinde kuruldu. Dereceye giren yelkenlilere ise İstmarin Kupasının, 31 Ağustos Perşembe günü Moda Deniz Kulübü'nde düzenlenecek olan törenle takdim edileceği belirtildi. Türkiye Açık Deniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) Genel Müdürü Can Giray, 30 Ağustos Zafer Bayramı gerçekleşen etkinliği önemli ve anlamlı bir yarış olarak nitelendirerek, Türkiye'deki sivil ve sportif denizciliği destekleme misyonlarını vurgulayacak. Moda Deniz Kulübü Başkanı K. Teoman Taşpınar ise bu yarışın Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anma vesilesi olacağını belirtti. TAYK Baş Hakemi Utku Bircan Balkal ise yarışın yaklaşık 350 kişilik bir katılımcı grubunu beklediğini ve İstanbul halkını yarışı izlemeye davet ettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler