18-55 Yaş Arası Herkese 2500 TL Ödeme Yapılacak! Bu Fırsat Kaçmaz! Başvuran Herkes Alacak

18-55 Yaş Arası Herkese 2500 TL Ödeme Yapılacak! Bu Fırsat Kaçmaz! Başvuran Herkes Alacak

Bu yeni yardımın 18-55 yaş aralığındaki vatandaşlara yönelik olduğu ve herhangi bir sosyal yardım alan kişilerin başvurabileceği belirtiliyor.

 Bu yeni yardımın 18-55 yaş aralığındaki vatandaşlara yönelik olduğu ve herhangi bir sosyal yardım alan kişilerin başvurabileceği belirtiliyor. Başvuruların başlamış olmasıyla birlikte, başvuru süreciyle ilgili detaylar hakkında bilgi almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesini veya ilgili birimlerini ziyaret edebilirsiniz.

Başvuru şartlarını karşılayan kişilerin banka hesaplarına toplamda 2.550 TL nakdi yardım yapılacak. Bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin, başvuru süreciyle ilgili tüm ayrıntıları öğrenmek için bakanlığın ilgili birimleriyle iletişime geçmeleri tavsiye edilir.

Program Kapsamında En Fazla 2.550 TL Ödeme Hesaplara Aktarılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye'deki 18-55 yaş arası vatandaşlara yönelik bir işe yönlendirme yardımı programı başlatıyor. Bu program kapsamında başvuru yapan vatandaşlara yılda en fazla 3 defa 850 TL olmak üzere toplamda 2.550 TL para ödemesi yapılacak. Bu yardımın amacı, işsizlikle mücadele etmek ve istihdamı teşvik etmektir. Yardımın ödemeleri yılda en fazla 3 defa olacağı için, vatandaşların işe yönlendirilmesi ve istihdam edilmeleri teşvik edilecektir. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilirler.

Programa Nasıl Başvuru Yapılır

 Başvuru süreci ve detayları ile ilgili daha fazla bilgi için bakanlığın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu bilgiye göre, 3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet eden ve 18-55 yaş arasında olan kişiler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirildikten sonra İŞKUR'a bildiriliyor ve İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendiriliyorlar.

Bu kişiler İŞKUR aracılığı ile işe yönlendirildiklerinde, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemine bildiriliyor ve bildirim tarihinden itibaren 30 gün içinde sosyal yardımdan yararlanabilirler. Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti, bu yararlanıcılara azami 3 defa olmak üzere aylık net asgari ücretin en fazla %10'una kadar yardım verebilir.

Bu yardımın miktarı ve sıklığı, Mütevelli Heyeti tarafından belirlenmektedir. Yukarıda sayılan şartları sağlayan vatandaşlar belirli zamanlar içerisinde müracaatta bulunmaları halinde bu desteklerden fayda sağlayabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler