1 Mayıs Resmi Tatil mi? Okullar, Bankalar, Noterler, Eczaneler, Sağlık Ocakları ve Hastaneler Kapalı mı?

1 Mayıs Resmi Tatil mi? Okullar, Bankalar, Noterler, Eczaneler, Sağlık Ocakları ve Hastaneler Kapalı mı?

1 Mayıs Pazartesi günü okulların kapalı olması bekleniyor. Ancak, bankalar, noterler, eczaneler, sağlık ocakları ve hastaneler açık mı? İşte detaylar...

Dünya'nın birçok ülkesinde İşçi ve Emekçi Bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs resmi tatil mi? İşte haberin detayları...

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

Dünya genelinde birçok ülkede İşçi ve Emekçi Bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs, ülkemizde resmi tatil mi? 1 Ocak, 23 Nisan, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi tarihler resmi tatil olarak kutlanmaktadır. Resmi tatil günlerinde, belediye, valilik, kaymakamlık, muhtarlık gibi kamu kurumları tamamen kapalı olurken, eğitim kurumları da faaliyetlerine ara vermektedir.

Dünya genelinde birçok ülkede İşçi ve Emekçi Bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs, resmi tatil mi? 1 Ocak, 23 Nisan, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi tarihler resmi tatil olarak kutlanmaktadır. Resmi tatil günlerinde, belediye, valilik, kaymakamlık, muhtarlık gibi kamu kurumları tamamen kapalı olurken, eğitim kurumları da faaliyetlerine ara vermektedir.

1 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün resmi tatil olması nedeniyle Çarşamba günü, yani 1 Mayıs tarihinde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri eğitim faaliyetlerine ara verecekleri ve aynı zamanda 2 Mayıs Perşembe günü eğitim kurumları faaliyetlerine kaldığı yerden devam edeceği belirtildi.

1 MAYIS'TA HANGİ KURUMLAR KAPALI OLACAK?

Emek ve Dayanışma Günü'nde (1 Mayıs) hangi kurumların kapalı olacağı merak konusu.

1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanırken, bu özel gün nedeniyle birçok kurum kapalı olacak. Kamu kurumlarının tamamı, yani belediyeler, valilikler, muhtarlıklar ve kaymakamlıklar hizmet veremeyecek.

Çarşamba günü olan 1 Mayıs'ta eczaneler nöbet sistemiyle çalışırken, hastanelerin ise sadece acil servisleri aktif olacak.

Özel ve kamu bankaları, Borsa İstanbul, noterler ve Aile Sağlığı Merkezleri (Sağlık Ocakları) 1 Mayıs Çarşamba günü kapalı olacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler