UBS Bankası’nın Stratejisti, Altın ve Gümüş İçin Net Rakam Verdi!

UBS Bankası’nın Stratejisti, Altın ve Gümüş İçin Net Rakam Verdi!

2024 yılının henüz başı olmasına rağmen en çok konuşulan yatırım araçlarından ikisi altın ve gümüş oldu. Ekonomist ve uzmanlar, bu senede her iki emtianın daha fazla kazandıracağını düşünüyor. Son açıklama ise ünlü bankanın stratejistinden geldi…

Yeni yılın başlamasıyla beraber altın fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürdü. Ons altın tarafında yaşanan yukarı ivmeyle beraber gram altın 2 bin liranın üzerine çıktı. Bunda dolar kurunun etkisi de büyüktü.

Ekonomist ve uzmanlar gram altında 2.500 liraları bekliyor. Aynı zamanda ons altında da artış öngörülüyor. Gümüş ise, yine en fazla getiri beklenen enstrümanlarından biri.

UBS STRATEJİSTİNDEN ALTIN VE GÜMÜŞ TAHİMİNİ

İsviçreli banka olan UBS, alan ve gümüş tahmininde bulundu. Banka, altın ve gümüş tarafında öngörüsünü paylaştı. Dev banka, ABD Merkez Bankası’nın faiz düşürmesiyle beraber altın ve gümüşte daha çok hareket göreceklerini aktardı.

Bankanın değerli metaller stratejisti Joni Teves, ons altın hakkında önemli bir beklentiyi duyurdu. Teves şu şekilde bir açıklama yaptı;

“Altının Fed'in gevşemesiyle yükselmesini bekliyoruz. Ayrıca bu, zayıflayan bir dolarla birlikte geliyor. Çok fazla makro belirsizliğin ve jeopolitik risklerin olduğu bir ortamda yatırımcıların altına tahsisat yapmaya başlayacağını düşünüyoruz. Altın ons için 2.200 doları görebiliriz.

Fed'in gevşemeye gittiği bir senaryoda gümüşün gerçekten iyi performans gösterebileceğini düşünüyoruz. Altındaki bir hareketten daha iyi performans gösterme eğiliminde. Beklentiler iyimser ve gümüş gerçekten parlama yolunda ilerliyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler