TÜİK, Eylül Ayına İlişkin İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

TÜİK, Eylül Ayına İlişkin İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu, işsizlik rakamlarını açıkladı. Eylül ayına ilkin açıklanan verilere göre işsizlik oranında kısmi bir düşüş yaşandı. İşte TÜİK’in açıkladığı rakamlar…

Enflasyon, maliyet ve diğer kalemlerin artmasıyla beraber çalışan işçi sayısında değişkenlik yaşanıyor. İş veren işletmeler artan maliyetler karşısında işçi alımına fazla sıcak bakmıyor. İşletme içinde büyüme yaşanmadıkça yeni işçi alımı gerçekleşmiyor.

İşçi alımının az olması rakamlarada yansıyor. Her ne kadar TÜİK’in verileri işsizlik oranında düşüş yaşandığını gösterse de bu oran oldukça düşük kaldı.

TÜİK, İŞSİZLİK ORANINI DUYURDU

Türkiye İstatistik Kurumu’na göre Eylül ayında işsizlik oranı önceki ayla kıyaslandığında yüzde 0,1 puan düştü. İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı ve 3 milyon 168 bine geriledi. Öte yandan genç nüfustaki işsizlik oranı yüzde 16,7 olarak açıklandı.

Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; işsizlik oranı ise 0,1 puan azalarak %9,1 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde %7,5 iken kadınlarda %12,3 olarak tahmin edildi.

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,2 puanlık azalış ile %16,7 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde %13,8, kadınlarda ise %22,0 olarak tahmin edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler