Toyota Türkiye, Yeni C-HR Üretimine Başladı

Toyota Türkiye, Yeni C-HR Üretimine Başladı

Türkiye, bölgedeki konumu itibarıyla birçok şirketin ilgisini çekiyor. Şirketler, üretim hatlarını Türkiye’nin belli başlı şehirlerine taşıyor. Uzun süredir Türkiye’de faaliyet gösteren Toyota, bir ilk imza attı. Şirket detayları paylaştı.

Toyota, Türkiye’de ilk defa üretilecek olan bir araç segmentini paylaştı. Sadece Türkiye’de değil dünyada da ilk defa üretilecek olan araç yeni C-HR olacak.

Toyota Otomobil Sanayi Türkiye, tarafından ilk hibrit yeni C-HR üretime başladı. Şirket, üretim için 317 milyon euroluk yatırıma ulaştı. Bu sayede Toyota’nın Türkiye’deki yatırımı 2,5 milyar euroya ulaştı.

İLK HİBRİT TÜRKİYE’DEN GELDİ

Toyota geçtiğimiz aylarda yeni CH-R modelini tanıtmıştı. Yeni modelinin ardından nerede üretileceği merak ediliyordu. Üretim bandı için kuvvetli aday Türkiye’ydi. Dünyada ilk olarak üretilen CH-R Türkiye’nin Sakarya yerleşkesinde banttan çıktı.

Yeni CH-R üretiminin hattan çıkışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’da katıldı. 33 yılı aşkındır Türkiye’de üretimini gerçekleştiren Toyota, yeni araç ile bir ilke daha imza atmış oldu. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Erdoğan Şahin, yeni CH-R üretimi için duygularını şu şekilde dile getirdi;

Yeni Toyota C-HR aracımızı devreye almak için çevreyle dost teknolojiler kullanarak 308 milyon avro yatırım yaptık ve toplam yatırım tutarımız 2,5 milyar avroya ulaştı. Yeni Toyota C-HR ile yeni ihracat pazarlarımız olacak. Artık Avustralya ve Yeni Zelanda'ya da Toyota Türkiye yapımı otomobiller ihraç edeceğiz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz toplam 50 milyar dolarlık ihracatımızı her geçen gün daha da artıracağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler