THY Başkanı Açıkladı: Ek Uçaklar İçin Görüşmeler Sürüyor!

THY Başkanı Açıkladı: Ek Uçaklar İçin Görüşmeler Sürüyor!

Türk Hava Yolları (THY), yeni adımlar atmaya devam ediyor. Hem filo hem de yer hizmetleri konusunda sürekli gelişen bir şirket olduğunu gösteriyor. Son açıklamada ise ek bir uçak alımı için görüşmelerin sürdüğü aktarıldı.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, yeni uçak alımı konusunda mesajlarını verdi. Şirketin, ek uçak alımında Airbus ve Boeing ile görüştüklerini Yönetim Kurulu Başkanı Bolat duyurdu.

Buna göre Türkiye’nin havayolu şirketlerindeki gururu Türk Hava Yolları ek 235 uçak alımı için görüşmelerini sürdürüyor. Hem Airbus hem de Boeing yetkilileriyle süreç devam ediyor.

YENİ UÇAKLAR GELDİ

Türk Hava Yolları, Aralık 2023 yılında sipariş verilen yeni uçakların teslimatı gerçekleşti. İstanbul’da gerçekleşen teslimata THY ve Airbus yetkilileri de katıldı. Bu kapsamda THY toplamda 150 adet A321neo ve 80 adet A350 siparişinin teslimatlarını aldı.

ekran-resmi-2024-04-30-19-35-32.png

Programa ayrıca Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ta katıldı. Bolat’ın yanı sıra Airbus ve Rolls-Royce üst yönetimi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı ve önde gelen Türk havacılık ve uzay şirketlerinin temsilcileri ile İngiltere Başkonsolosu, Fransa ve İspanya'nın da müsteşarları da katıldı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat;

“Uçak üreticisi Airbus ile derinleşen iş birliğimizin bir göstergesi olan Stratejik Türkiye İlerleme Programı'nı (STEP) hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Airbus'ın stratejik hedefleri ve yeni belirlenen iş alanlarıyla uyumlu olarak Türk havacılık şirketlerinin potansiyel tedarikçi olma yolunda geliştirilmesi ve hazır hale getirilmesi için bugünden hazırlıklara başlıyoruz. Airbus ve Boeing ile ilave 235 uçağın alımı için görüşmeler sürüyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler