Tek Seferlik 5 Bin TL Emekli İkramiyesi Ödeme Tarihleri Belli Oldu!

Tek Seferlik 5 Bin TL Emekli İkramiyesi Ödeme Tarihleri Belli Oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tek seferlik yapılacak 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi için tarih verdi. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre, emeklilere yapılacak 5 bin TL'lik ikramiye ödemeleri için tarih belirlendi. İşte tüm detaylar...

CUMHURBAŞKANI'NDAN EMEKLİ İKRAMİYESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 

Hürriyet'in haberine göre Bakan Işıkhan, bu ikramiyenin emeklilere Kasım ayının 15'ine yakın bir tarihte ödeneceğini ifade etti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ve torba yasaya eklenen 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin TL Ödeme Düzenlemesi' önergesiyle, bir kereye mahsus çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz " dedi.

YENİ DÜZENLEMEDE ÇALIŞAN EMEKLİLER KAPSAMIN DIŞINDA TUTULACAK!

Yeni düzenleme ile birlikte, çalışan emekliler bu kapsamın dışında tutulacak. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte yaklaşık 12.2 milyon emekli, Kasım ayında ikramiyelerini alacak. Bu gelişme, emekliler arasında memnuniyetle karşılanırken, emeklilere yönelik desteklerin devam ettiği vurgulanıyor. Oluşturulan düzenlemenin emeklilerin maddi açıdan rahatlamasına katkı sağlaması bekleniyor.

Yapılan düzenleme, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SSK), Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini kapsamakla birlikte, emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenleri kapsam dışında bırakıyor. Ayrıca, erken emeklilik hakkı (EYT) için başvuru yapmış fakat aylığı henüz bağlanmamış kişiler, bu destekten yararlanabilecek. Dul ve yetim aylığı alan bireyler de, alınan maaşa göre belirlenecek bir oranda destekten faydalanacak.

BAKAN IŞIKHAN EMEKLİLER İÇİN TARİH VERDİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "5 bin liralık tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra teknik olarak çalıştık. Kasım ayının 15’ine yakın, Kasım’ın ilk döneminde inşallah bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler