TCMB Verilerine Göre, Mevduat ve Banka Faizlerindeki Düşüş Devam Ediyor

TCMB Verilerine Göre, Mevduat ve Banka Faizlerindeki Düşüş Devam Ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı haftalık para ve banka istatistiklerine göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı arttı. Buna kıyasla banka ve mevduat faizlerindeki düşüş devam etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan haftalık verilerine göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı artarken, 1-3 aylık mevduat faizleri ve kredi faiz oranlarında düşüş devam etti. TL cinsi mevduatta artış yaşanırken, yabancı para mevduatında da artış görüldü. İşte detaylar...

BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN TOPLAM MEVDUATI ARTTI

TCMB tarafından yayımlanan haftalık para ve banka istatistiklerine göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı 12 Ocak ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 319,7 milyar lira artarak 15 trilyon 426,3 milyar liraya ulaştı. Ancak, bu artışa rağmen faizlerdeki düşüş devam etti.

mevduat-ve-banka-faizlerindeki-dusus-devam-ediyor.jpg

MEVDUAT VE KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ

1-3 aylık mevduat faizi bir önceki haftaya göre yaşanan yüzde 0,2'lik gerilemeyle oran yüzde 51,3'ten yüzde 51,1'e düştü. İhtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 63,4'ten yüzde 63,2'ye gerilerken, ticari kredi faiz oranları ise önceki hafta yüzde 53,5'ten 12 Ocak'ta yüzde 53,8'e yükseldi.

TL VE YABANCI PARA CİNSİNDEN MEVDUATLAR ARTTI

Bankalardaki TL cinsi mevduat yüzde 3,2 artış göstererek 8 trilyon 862 milyar 215 milyon 143 bin liraya çıkarken, yabancı para cinsinden mevduat yüzde 1,3'lük bir artışla 5 trilyon 957 milyar 250 milyon 989 bin liraya yükseldi.

YERLEŞİK KİŞİLERİN YABANCI PARA MEVDUATINDA ARTIŞ YAŞANDI

Geçen hafta bankalardaki toplam yabancı para mevduatı 210 milyar 76 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bu miktarın 176 milyar 998 milyon doları yurt içinde yerleşik kişilerin hesaplarında toplandı. Yurt içindeki yerleşik kişilerin toplam yabancı para mevduatında, parite etkilerinden arındırılmış verilere göre 12 Ocak itibarıyla 926 milyon dolarlık bir artış kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler