TCMB, Kur Korumalı Mevduat Hesapları için Zorunlu Karşılık Uygulamasında Değişikliğe Gitti!

TCMB, Kur Korumalı Mevduat Hesapları için Zorunlu Karşılık Uygulamasında Değişikliğe Gitti!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, kur korumalı mevduat hesapları için zorunlu karşılık uygulamasında değişikliğe gitti. Zorunlu karşılık oranında tüm vadelerde yüzde 15 oldu!

Resmi Gazete'de yayımlanan TCMB kararı ile Kur korumalı mevduat hesaplarında zorunlu karşılık oranı tüm vadeler için yüzde 15 olarak belirlendi. Zorunlu karşılıklar hakkında ki tebliğde değişikliğe gidildiği belirtildi. 

ZORUNLU KARŞILIK UYGULAMASINDA YENİ DÜZENLEME

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan miktarsal sıkılaştırma ile ilgili ilk adım atıldı. Finansal politikalarda TCMB tarafından önemli bir değişikliğe giderek zorunlu karşılık uygulamasında yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme kapsamında Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için uygulanan zorunlu karşılık oranı, tüm vadelerde yüzde 15 olarak belirlendi.Yüzde 15'lik zorunlu karşılık oranı, ülke ekonomisi ve finansal piyasalardaki döviz kuru dalgalanmalarının etkilerini en aza indirmesi bekleniyor.

TCMB, MİKTARSAL SIKILAŞTIRMAYI DESTEKLEYİCİ KARARLAR ALINDIĞINI DUYURDU

TCMB ekonomik istikrarı sağlamak ve enflasyonla mücadele etmek amacıyla miktarsal sıkılaştırma adımlarını uygulamaya başladı. Bu kapsamda, TL likidite fazlasını azaltmak için zorunlu karşılık oranlarında artışa gidildi. Merkez Bankası Para Politika Kurulu'nun (PPK) 20 Temmuz'da ki toplantısında yüzde 15'ten yüzde 17,5'e yükseltirken kademeli sıkılaştırmaya yönelik destekleyici ve seçici kredi ile miktarsal sıkılaştırma üzerine kararlar alındığını duyurmuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler