TCMB Duyurdu: Yeni 200 TL ve 50 TL Banknotlar Tedavüle Girdi

TCMB Duyurdu: Yeni 200 TL ve 50 TL Banknotlar Tedavüle Girdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu VIII. tertip 200 TL ve VII. tertip 50 TL banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini duyurdu. Yeni banknotlar, halkın kullanımına sunulmuş durumda.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün itibari ile yeni 200 ve 50 TL'lik banknotların tedavüle girdiğini duyurdu.

YENİ BANKNOTLAR PİYASAYA SÜRÜLDÜ 

Yapılan açıklamaya göre, 200 TL'lik banknotlarda Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ve yardımcısı Osman Cevdet Akçay'ın imzaları yer alacak. 50 TL'lik banknotlarda ise eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ve yardımcısı Hatice Karahan'ın imzaları yer alacak. Yeni banknotlar ise ekonomik döngüdeki nakit ihtiyaçlarını karşılamak üzere halkın kullanımına sunulduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada, banknotlarda imzalar dışında herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi. Yeni banknotları önceki versiyonlarla birlikte tedavül edecek. Ayrıca banknotların boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel görünümleri önceki banknotlarla tamamen aynı olacak. Bu durum, vatandaşların yeni ve eski banknotları bir arada kullanmalarına olanak sağlayacak ve günlük nakit işlemlerini etkilemeyecek.

MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ 

"Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynıdır. Yeni tertip banknotlar, önceki tertip banknotlar ile birlikte tedavül edecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler