Son Dakika: Merkez Bankası, Yılın İlk Faiz Kararını Açıkladı!

Son Dakika: Merkez Bankası, Yılın İlk Faiz Kararını Açıkladı!

İç piyasanın merakla beklediği faiz kararı açıklandı. 25 Ocak Perşembe günü saat 14’de açıklama geldi. Yılın ilk faiz oranlarında piyasa beklentisi karşılanmış oldu. İşte TCMB’nin faiz kararı…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün toplandı. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan önderliğinde toplanan kurum, saat 14’de yılın ilk faiz kararını açıkladı. 2024 yılı için ilk faiz kararı 250 baz puan artış olarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Ekonomistler ve AA Finans’ın da 250 baz puanlık bir artış bekliyordu. Merkez Bankası’da kararını bu yönde vermiş oldu.

MERKEZ BANKASI’NDAN BİR FAİZ ARTIŞI DAHA

Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 42,5’ten yüzde 45 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.

Aralık ayında manşet enflasyon son Enflasyon Raporu’nda sunulan görünümle uyumlu bir artış kaydetmiştir. Yurt içi talebin mevcut seviyesi, hizmet fiyatlarındaki katılık ve jeopolitik riskler enflasyon baskılarını canlı tutmaktadır. Öte yandan, yakın döneme ilişkin göstergeler, parasal sıkılaştırmanın finansal koşullara yansımasıyla yurt içi talepteki dengelenmenin, öngörülen dezenflasyon süreci ile tutarlı seyrettiğine işaret etmektedir. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarında başlayan sınırlı iyileşmenin devam ettiğini değerlendirmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler