Son Dakika! Asgari Ücret Belli Oldu: Yılbaşından Bu Yana Yüzde Yüz Arttı!

Son Dakika! Asgari Ücret Belli Oldu: Yılbaşından Bu Yana Yüzde Yüz Arttı!

Milyonların merakla beklediği asgari ücret rakamı belli oldu. Yıl bitimine yaklaşık 5 gün kala Bakan Işıkhan asgari ücreti açıkladı. 2023 yılı ilk zammına göre, yüzde 100 artış görüldü. 1 Ocak 2024 yılında çalışan en düşük 17 bin lira alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren ile bugün bir araya geldi. Ankara’da bir araya gelen kurumlar, toplantı asgari ücret konusunu netleştirdi. Kritik toplantının sona ermesiyle beraber 19.45’te çaılmşa ve Sosyal Güvenli Bakanı yeni asgari ücreti duyurdu.

ASGARİ ÜCRET 17 BİN LİRA OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız. Ülkemize ve milletimize hayırlısı olsun” açıklamasını yaptı ve ekledi;

Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız. Ülkemize ve milletimize hayırlısı olsun.

Önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre kümülatif olarak yüzde 100 olarak artış yapılmış oldu. Asgari ücret reel olarak 3,5 kat artış sağlamış oluyoruz. Devletimiz, tüm kurum ve kuruluşlarıyla işçi, işveren ve tüm vatandaşlarının yanında yer almayla devam edecek. Aziz milletimizin müreffeh yarınları için hadim olmaya azmetmiş olan bizler de sosyal devlet sorumluluğumuza devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler