Seçime 9 Gün Kala Akaryakıt Fiyatlarında İndirim!

Seçime 9 Gün Kala Akaryakıt Fiyatlarında İndirim!

Seçime 9 gün kala akaryakıt fiyatlarında indirim! Benzin ve motorine gelen indirimle güncel fiyatlar ne kadar? Dizel yakıt ile benzin arasında % kaç oranda düşüş oldu? Vatandaş bu duruma ne diyor?

Seçime 9 gün kala akaryakıt fiyatlarında indirim! Benzin ve motorine gelen indirimle güncel fiyatlar ne kadar? Dizel yakıt ile benzin arasında % kaç oranda düşüş oldu? Vatandaş bu duruma ne diyor? Detaylar ise şöyle…

Akdeniz ve İtalyan piyasalarında gümrüksüz rafineri fiyatları üzerine yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatı ve doların günlük kuru baz alındı. Rafinerinin gümrüksüz tavan satış fiyatının belirli bir fiyat değişim marjı ile elde edilmesi için hesaplama yapılıyor.

Peki bu durum Türkiye’yi nasıl etkiledi? Benzin ve motorin fiyatı Türkiye’de hesaplanırken, rafinerinin gümrüksüz fiyatına ÖTV ve EPDK payları ekleniyor. Bu durumda rafinerinin KDV’siz satış fiyatının oluşmasına sebep oluyor. Seçime günler kala artan motorin ve benzin fiyatı ise vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor.

ARTAN FİYATLARA KARŞI TEPKİLER BÜYÜDÜ

Güncel hesaplanan akaryakıt pompa fiyatları ise Nisan ayında;

  • İstanbul’da satışa sunulan motorin litre fiyatı, 19,72 TL’den satışa sunulurken.
  • Benzinde litreye göre ortalama fiyat ise 21,21 olarak güncelliğini korumaktaydı.

Güncel zam fiyatları artmaya devam ederken brent petrol piyasasında gelişen dalgalanma sebebi ile akaryakıt zammı ve indirimi peş peşe geldi! Brent petrol geriledi fakat Nisan ayında yapılan 0,91 TL, benzin ise 1,21 kuruş indirimle piyasada yerini almıştı. Mayıs ayında bu durum nasıl ilerleyecek?

Devamlı gelen zamlar karşısında artan fiyatlara karşı tepkiler büyüyor! 25 Nisan itibari ile Mayıs ayına girerken yeni bir indirimle gündeme geldi. İşte benzin ve motorinde Mayıs ayı güncel fiyatları…

2023 AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM!

İstanbul’da Nisan başında 22.01 TL’den satışa sunulan motorin, Brent petrol piyasasında ki dalgalanma ile 18.40 TL geriledi. Benzinin litresi ise 20.37 TL’den satışa sunulan 2023 akaryakıt fiyatlarında son durum vatandaşı sevindirdi. Güncel fiyat listesinde ise 5 Mayıs itibari ile motorinde 49 kuruşluk indirim beklenirken benzinde ise 1 lira 40 kuruşluk bir indirim olacağı düşünülüyor.

Dövizdeki değişime göre akaryakıt fiyatları da değişmeye devam ediyor. Sürpriz indirimle vatandaşı sevindiren akaryakıt fiyatları, yeni indirim haberleriyle araç sahiplerini mutlu etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler