Rekabet Kurulu Affetmedi: Dev Çikolata Firmasına 346 Milyon Liralık Ceza!

Rekabet Kurulu Affetmedi: Dev Çikolata Firmasına 346 Milyon Liralık Ceza!

Gıdada yapılan oyunların peşini süren Rekabet Kurulu, ceza yağdırmaya devam ediyor. Fahiş fiyat artışları, gramaj oyunları gibi pek çok nedenle haksız artışa giden firmalar cezadan nasibini alıyor. Son ceza ise rekor düzeyde gerçekleşti.

Rekabet kurulu, Nestle hakkında en büyük cezai işlemlerden birini uyguladı. Kurulun resmi internet sitesinde paylaştığı bilgiye göre bölgedeki bayilerin satış fiyatlarına müdahale ettiği tespit edildi.

Olayın üzerine daha çok giden Rekabet Kurulu, yaşananları gün yüzüne çıkardı. İddiaları haklı çıkaracak araştırmalar neticesinde dev çikolata şirketine nerdeyse 350 milyon liralık ceza kesildi.

OY BİRLİĞİ İLE CEZA KESİNLEŞTİ

Rekabet Kurumu, resmi internet sayfası üzerinden konuya ilişkin paylaşım yaptı. Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan paylaşımda şunlara yer verildi;

“Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'nin, distribütörlerinin yeniden satış fiyatlarını belirlemek ve distribütörlerine bölge ve müşteri kısıtlaması getirmek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği iddialarına yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. Şirkete, 346.911.505,44 TL idari para cezası verilmesine gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler