Prof. Dr. Özgür Demirtaş Dolar Tahmininde Bulundu!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş Dolar Tahmininde Bulundu!

Finans Uzmanı Özgür Demirtaş'ın dolar kuru için ilk kez rakam vermesi dikkat çekti. Herkesi şaşırtarak dolar kuru ile ilgili yeni rakamı duyurması birçok kişi için merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolar kurundaki analizlerinde belirli bir rakam vermemesiyle bilinirken, son yaptığı yorumda dikkat çekici bir açıklama yaptı. Demirtaş, seçimlerin ardından dolar kurunun önce 23 lirayı, ardından da 27 lirayı aşmasıyla ilgili yeni bir yorumda bulundu.

"DOLAR 28 LİRA SEVİYELERİNE GELMEDİĞİ TAKDİRDE ENFLASYON RİSKİ ARTAR"

İzmir'de öğrencilerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, dolar kurunun yavaş yavaş artırılmasının ülke için doğru olmadığını ve bu şartlarda yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmeyeceğini belirtti. Dünya gazetesine göre, Demirtaş, dolar kurunun en düşük seviyesinin 25 lira olması gerektiğini savunarak şunları söyledi: "İhracatçının biraz rahatlaması gerekiyor, özellikle temmuz ayında asgari ücrete yapılan zam sonrasında doların 28 lira seviyelerine gelmesi gerekir." diyen Demirtaş, doların olması gereken seviyeye gelmediği takdirde enflasyon riskini artıracağını belirtti.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler